Hoppa till huvudinnehåll

WHO kräver obegränsat tillträde till Douma för att utreda misstänkt kemvapenattack

Människor som flytt från det tidigare rebellfästet Douma.
Människor som flytt från det tidigare rebellfästet Douma. Bild: AFP / Lehtikuva Syrien,Douma,rebeller

Världshälsoorganisationen WHO kräver obegränsat tillträde till den syriska staden Douma för att utreda den misstänkta kemvapenattacken i lördags.

Omkring femhundra människor hade skador som tyder på att de hade utsatts för något kemiskt ämne, rapporterar WHO.

Den syriska regeringen avvisar alla beskyllningar om att den skulle stå bakom dådet.

Enligt WHO dog över 70 människor till följd av attacken.

Hård ordväxling mellan Ryssland och USA

Ryssland och USA drivs allt närmare en direkt konfrontation efter att president Trump meddelat att USA kommer att svara kraftfullt på den kemvapenattack som den syriska staden Douma misstänks ha utsatts för i lördags.

President Donald Trump anser att Rysslands president Vladimir Putin - som stöder den syriska presidenten Bashar al-Assad - är medskyldig till attacken.

Moskva har å sin sida varnat USA för att en amerikansk militäraktion skulle få allvarliga följder, och att Ryssland skulle svara med alla tänkbara politiska, diplomatiska och militära medel.

Litet barn får medicin efter en misstänkt kemvapenattack mot staden Douma i Syrien.
Litet barn får medicin efter en misstänkt kemvapenattack mot staden Douma i Syrien. Bild: Reuters Syrien,Douma District,barn,kemiska vapen,Giftgaser,kemvapenattack
  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också