Hoppa till huvudinnehåll

Eva Wahlström opererad – VM-titelmatchen får vänta men foten hänger med ett tag till

Eva Wahlström firar segern över Melissa St. Vil.
Eva Wahlström försvarade framgångsrikt sitt VM-bälte för en vecka sedan. Eva Wahlström firar segern över Melissa St. Vil. Bild: Lehtikuva Eva Wahlström

Min stackars fot fick ett par skruvar så den hänger med i några år till, skriver Eva Wahlström efter en fotoperation som skjuter fram följande match.

– Jag behöver lite paus, det har varit långa och tunga förberedelser inför den här matchen.

Så konstaterade Eva Wahlström efter förra helgens tajta titelförsvar mot Melissa St. Vil. Nu väntar mycket riktigt en viloperiod för boxningsvärldsmästaren i superfjädervikt.

Wahlström genomgick en fotoperation på onsdagen och lade på onsdag kväll upp en bild med högra foten i paket på Instagram Stories.

– Min stackars fot fick ett par skruvar så den hänger med i några år till, skrev Wahlström i följande inlägg.

Efter den färska segern sade Wahlström att hon överväger att på nytt stiga upp i ringen mot Firuza Sharipova ännu före sommaren. Nu blir den kampen tidigast av i september.

Känner sig trött och lättad

Wahlström berättar för Ilta-Sanomat att hon besvärats av en belastningsskada i höger fot i ett och ett halvt år. Hon har inte kunnat använda boxningsskor på träning och till de tre senaste matcherna har foten bedövats för att hon ska få skorna på sig.

37-åringen, som är obesegrad i proffsringen, får återvända till boxningsträning om uppskattningsvis sex veckor. Pausen grämer henne inte det minsta – hon säger sig nämligen vara väldigt trött.

– Det stör inte alls att jag missar boxning. Det är just det som gjort mig trött. Jag märker att jag är lättad. I går var jag på gott humör hela dagen. Jag trodde det berodde på mediciner, men samma har fortsatt i dag, säger Wahlström till IS.

Wahlström berättade hur slutkörda boxare känner sig inför matcher i Yle Sportens intervju några veckor före förra veckans fajt.

– Jag stressad inombords, jag har tränat hårt, kroppen reagerar på att den är stressad, jag har ont överallt. Och det hör till. Vi som förbereder oss för match är vid det här skedet jättetrötta. Vi är helt färdiga att dö när vi går i säng, sade hon då.

Wahlström får sin kandidatexamen från Aaltouniversitetet i maj.

Läs mera:

Wahlström försvarade sin titel – vann efter domarröster

Eva Wahlström är fortsättningsvis världsmästare. På fredagskvällen försvarade hon WBC-bältet i superfjädervikt i en tuff match mot Melissa St. Vil.

Läs mera:

Eva Wahlström är bäst i världen trots ständiga smärtor: ”När jag slutar skratta är det slut med boxningen”

Eva Wahlström har hela tiden ont och klarar inte ens av att springa. Ändå är hon världens bästa boxare i sin viktklass och tränar tolv gånger i veckan. Ett viktigt budskap är att det alltid finns sätt, säger Wahlström som snart går ny VM-titelfajt.