Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa Tors dröm om ligaspel gick i kras: ”Kändes som om vi var skadade och motståndarna friska”

Innebandylag får direktiv av sin tränare.
Innebandylag får direktiv av sin tränare. Bild: Yle/Mikael Kokkola Lovisa Tor,innebandy,innebandyspelare,Lovisa Tor 2017-18

Konstiga skador satte stopp för Lovisa Tors drömmar om avancemang till herrarnas innebandyliga. Efter onsdagens kvalmatch är det klart att Steelers från Tavastehus får behålla sin plats i ligan.

Onsdagens kvalmatch slutade 8–2 till Steelers fördel. Steelers besegrade Tor också i de två första matcherna i kvalserien.

Därmed är det klart att Lovisa Tor fortsätter spela i herrarnas division ett.

Yle Östnyland ringde upp en besviken Peik Salminen på torsdagsmorgonen. Salminen är spelare och assisterande tränare i Lovisa Tor.

– Det känns ganska tomt. Hela laget gav allt vad vi hade, men det räckte inte den här gången, säger Salminen.

Peik Salminen.
Peik Salminen. Arkivbild. Peik Salminen. Bild: Yle/Janne Karinkanta innebandy,Lovisa Tor,Peik Salminen

Lovisalaget åkte på en hel del motgångar från och med den andra matchen mot SB Vaasa i kvartsfinalserien.

Salminen säger att spelarna började falla en efter en, men på något sätt lyckades man ändå ta sig vidare till semifinal och final.

– I något skede blev det bara för många skador. Mest skador hade vi i finalserien och nu mot Steelers. Då hade vi nästan fler skadade än friska spelare och det är klart att det påverkar mycket.

"Inte vanliga idrottsskador"

Tor klarade alltså inte av att prestera så bra som laget presterade i början av säsongen, och enligt Salminen hade kunnat fortsätta prestera om spelarna inte hade dragits med skador.

Salminen har inte särskilt stor förståelse för att Tor åkte på så många motgångar. Han säger att det visserligen hör till idrotten att spelare får skador, men i det här fallet handlade det inte om normala idrottsskador.

– Vi hade mykoplasma i laget, senor for av i händer och ben for av i fötter i märkliga situationer som inte egentligen var situationer. Vi tappade spelare på konstiga sätt och tyvärr var det avgörande. Då vi tog oss an den fjärde motståndaren med så många skador räckte vi inte längre till.

Vi tar nya tag bara dammet har lagt sig efter den här förlusten

Trots det snopna slutet hade Lovisa Tor överlag en riktigt lyckad säsong. Laget gjorde historia och spelade final i Finska cupen och tog silver i division ett.

Hur ser du på säsongen i sin helhet, Peik Salminen?

– Säsongen var helt okej ända till finalserien. Då ändrades allt. Det är alltid svårt att se helheten så här snabbt efter en förlustserie men jag tycker nog att vi skulle ha kunnat spela ännu bättre.

Gäller att komma ihåg det positiva

Lovisa Tor inledde kvartsfinalerna med en ordentlig förlust mot SB Vaasa. Då kände spelarna sig ganska uppgivna och undrade om säsongen faktiskt skulle ta slut så tidigt.

Laget lyckades ändå vända situationen. Salminen säger att lagspelet fungerade bra från den andra kvartsfinalen och Tor lyckades med försvaret.

Till sist blev det silver.

– Sådant ska man försöka komma ihåg. Kanske man efter en tid kan godkänna att vi förlorade kvalserien när vi inte kunde styra orsakerna bakom, säger Salminen.

Enligt Peik Salminen kommer Lovisa Tor i gång med lagbygget inför nästa säsong lite senare än i fjol. Då var laguppställningen redan klar vid den här tiden.

– Vi vet nog att den här säsongen är förbi och vi måste blicka framåt. Allt är ännu öppet vad gäller spelare och tränare, men jag tror det klarnar ganska snart. Vi tar nya tag bara dammet har lagt sig efter den här förlusten.