Hoppa till huvudinnehåll

Markkanens säsong över – slog klubbrekord i sista grundseriematchen

Lauri Markkanen skjuter ett distansskott för Chicago Bulls i NBA.
Markkanen satte 145 trepoängare under sin debutsäsong. Lauri Markkanen skjuter ett distansskott för Chicago Bulls i NBA. NBA,Lauri Markkanen,Chicago Bulls

Resultatmässigt har säsongen gått i moll för Lauri Markkanens Chicago Bulls och så var även fallet i den sista matchen mot Detroit Pistons. Markkanen avslutade säsongen med 20 poäng i 87–119-förlusten på hemmaplan och blev tack vare sina tre trepoängare alla tiders bästa distansskytt bland Bullsdebutanter.

Markkanen var också sitt lags bästa poängplockare i säsongens sista match – en match som också var en individuell rekordjakt för Markkanen.

– Jag tar de skott jag får. Visst skulle det vara läckert att slå rekordet, men jag tänker inte på det. Jag tar de skott som jag erbjuds men tänker inte jaga treor med våld, sade finländaren inför matchen.

Saldot blev 20 poäng, åtta returer och en assist.

Av de 20 poängen kom nio stycken via tre trepoängare. De lyckade distansskotten var nummer 143, 144 och 145 för säsongen och med det slutsaldot är Markkanen den Bullsnykomling som satt flest trepoängare under sin debutsäsong.

Hoppa över Twitterpostning

I den nästsista matchen gjorde Markkanen Elton Brand, Michael Jordan och David Greenwood sällskap i skaran spelare som lyckats göra 1000 poäng och ta 500 returer under sin första säsong i NBA.

Slutsaldot för Bulls för säsongen blev 27-55.

Kolla in alla onsdagens resultat här.

Läs också