Hoppa till huvudinnehåll

Årets bästa pressfoto: Brinnande demonstrant i Venezuela

En man i gasmask springer, hans t-tröja har fattat eld.
En man i gasmask springer, hans t-tröja har fattat eld. Bild: EPA-EFE/RONALDO SCHEMIDT fotografi,World Press Photo of the Year,Pressfoto

AFP-fotografen Ronaldo Schemidt vann tävlingen om årets bästa pressfoto. Fotot föreställer demonstranten Jose Victor Salazar Balza som fattat eld under en sammandrabbning med kravallpolis under en demonstration i Caracas mot Venezuelas president Nicolas Maduro.

Demonstranten, Jose Victor Salazar Balza, kom undan med livet i behåll men fick andra gradens brännskador. Balza försökte tillsammans med andra demonstranter förstöra en polismotorcykel under en demonstration den 3 maj 2017. Motorcykelns bensintank exploderade och Balza fattade eld.

Bilden heter Venezuela Crisis. Prissumman för första plats i tävlingen var 10 000 euro. World Press Photo-priset delades ut i Amsterdam på torsdagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes