Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn och Honka har skött om sitt gräs – ”Inte är det här så svårt”

Honka-TPS.
Tommi Saarinens FC Honka kan spela hemmapremiären på hemmaplan. Honka-TPS. Bild: Matti Raivio / All Over Press FC Honka,Fotbollsligan,Tommi Saarinen,Mikko Hyyrynen

Tre ligalag som spelar på naturgräs har tvingats flytta hemmapremiären till en annan ort men på Åland och i Esbo kan man spela som planerat. I Mariehamn är gräset till och med bättre än väntat.

På söndagen kommer TPS, Ilves och PS Kemi att spela sina hemmapremiärer på bortaplan då det egna gräset inte håller måttet. Ilves spelar mot KuPS i Helsingfors, SJK gästar TPS i Valkeakoski och PS Kemi möter FC Inter i Rovaniemi.

Det här beror på att fotbollsligan har bestämt att man inte kommer att ändra matchdatum på grund av förhållanden utan att det är en geografisk flytt som gäller ifall det egna underlaget inte är i skick.

Av orterna där man spelar på naturgräs är det är bara i Esbo och i Mariehamn som man inte har behövt flytta sina första hemmamatcher. Både IFK Mariehamns och FC Honkas gräs verkar må bra.

– Inte är det här så svårt. Finlands bästa plan och personal, skriver Honka-chefen Hexi Arteva på Twitter där han också laddat upp en bild av gräset i Hagalunds idrottspark.

Hoppa över Twitterpostning

På basis av bilderna som IFK Mariehamn visar upp på Facebook är gräset på Åland inte lika grönt men enligt klubben är underlaget ändå ”bättre än vad vi trodde.


IFK Mariehamn möter HJK på lördagen medan Honka drabbar samman med FC Lahti på söndagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport