Hoppa till huvudinnehåll

Benjamin Källman tvåmålsskytt då FC Inter vann målkalaset i Rovaniemi

Benjamin Källman springer.
Benjamin Källman gjorde två mål i Rovaniemi. Benjamin Källman springer. Bild: Harri Bragge / All Over Press Benjamin Källman

Både Benjamin Källman och Timo Furuholm gjorde två mål då FC Inter besegrade PS Kemi med 4–2. I Helsingfors vände och vann Ilves över KuPS, medan SJK avgjorde sent mot TPS i Valkeakoski. I herrfotbollsligan spelade bara FC Honka spelade på sin ordinarie hemmaplan och matchen mot FC Lahti slutade 0–0.

I Helsingfors tog KuPS tidigt ledningen genom Rasmus Karjalainen. Då den första halvleken närmade sig sitt slut kvitterade Ilves Marius Noubissi till 1–1 och med en kvart kvar att spela gjorde kamerunaren 2–1 som visade sig bli matchavgörande.

KuPS färska och namnstarka egyptiska nyförvärv Abdalla El Said fick spela från start men producerade inte offensivt. Även det färska Ilvesnyförvärvet Gomo Unduku från Nigeria byttes in och fick smaka på finsk ligafotboll.

Målkalas i Rovaniemi

PS Kemi och FC Inter drabbade samman på den förstnämndas reservarena i Rovaniemi. Den första halvleken såg ut att sluta mållös, men en tremålskavalkad på fem minuter i slutet av den första halvleken resulterade i att FC Inter ledde med 2–1.

Även den andra halvleken slutade 2–1 till bortalaget och FC Inter vann matchen med 4–2. Både Benjamin Källman och Timo Furuholm i Åbolaget stod för två strutar.

Dani Hatakka SJK-hjälte

Även en tredje match spelades på en reservarena då TPS och SJK drabbade samman i Valkeakoski. SJK avgjorde på slutet och vann med 2–0. Dani Hatakka noterades för segermålet som gjordes i den 88:e minuten.

FC Honka var det enda laget som spelade på hemmagräs. Matchen mot FC Lahti slutade oavgjort, 0–0. Med ungefär tio minuter kvar att spela fick Honka en straff som Youness Rahimi inte lyckades förvalta. Lahtismålvakten Damjan Siskovski som gjorde en bra match räddade straffen.

Tvåmålsskyttar i skytteligatopp

Efter två omgångar är det bara TPS och IFK Mariehamn som inte har öppnat poängsaldot, medan HJK och RoPS har full pott (sex poäng).

Fyra spelare har gjort två mål och delar på ledningen i skytteligan. Förutom dagens tvåmålsskyttar Marius Noubissi, Benjamin Källman och Timo Furuholm har även HJK:s Filip Valencic stått för två baljor.

Herrligan fortsätter på onsdag då matcherna KuPS–RoPS och SJK–HJK spelas.

PK-35 tog sin tredje raka seger

I damernas liga spelades endast en match. Heidi Kollanen gjorde PK–35:s båda mål i Uleåborg då Vandalaget besegrade ONS i Uleåborg med 2–1.

PK-35 går upp som tvåa. Både ledande FC Honka och PK-35 har tagit fulla nio poäng på tre matcher.

ONS och TiPS i botten av serietabellen har ännu inte öppnat poängkontot då tre omgångar har avverkats.

Resultat, herrligan:

Ilves – KuPS 2–1 (1–1) (spelades i Helsingfors)
10. 0–1 Rasmus Karjalainen
35. 1–1 Marius Noubissi
78. 2–1 Marius Noubissi

Publikmängd: 757

PS Kemi – FC Inter 2–4 (1–2) (spelades i Rovaniemi)
41. 0–1 Timo Furuholm
43. 1–1 Hakeem Araba (på straff)
45. 1–2 Benjamin Källman
79. 1–3 Timo Furuholm
86. 1–4 Benjamin Källman
90+3. 2–4 Keaton Isaksson

Publikmängd: 554

TPS – SJK 0–2 (0–0) (spelades i Valkeakoski)
88. 0–1 Dani Hatakka
90. 0–2 Mehmet Hetemaj

Publikmängd: 794

FC Honka – FC Lahti 0–0 (0–0)

Publikmängd: 2 100

Resultat, damligan:

ONS – PK–35 Vanda 1–2 (1–1)
06. 1–0 Heini Toivonen
08. 1–1 Heidi Kollanen
58. 1–2 Heidi Kollanen

Publikmängd: 169