Hoppa till huvudinnehåll

Drömbesked för basketherrarna: Markkanen spelar i VM-kvalet

Petteri Koponen och Lauri Markkanen
Lauri Markkanen spelade senast i landslaget under hemma-EM. Petteri Koponen och Lauri Markkanen Lauri Markkanen

NBA-säsongen är över för Lauri Markkanen, men nu ger han landslaget ett kanonbesked. Chicago Bulls-spelaren kommer till spel i VM-kvalet i sommar.

Lauri Markkanens klubblagssäsong tog nyligen slut. Hans Chicago Bulls satte punkt för säsongen efter NBA:s grundserie, men Markkanens säsong kommer att fortsätta om någon månad.

När basketlandslaget samlas för att möta Tjeckien (29 juni) och Island (2 juli) i VM-kvalet kommer jättetalangen att vara med.

– Det blir kul att få sätta på sig den finländska tröjan igen framför vår hemmapublik. Jag har minnen för livet från hemma-EM och nu ska vi skapa nya minnesvärda ögonblick, säger han på förbundets webbplats.

Nådde över 1000 poäng under säsongen

Markkanen gjorde sitt senaste landslagsframträdande vid EM i Helsingfors förra hösten. Efter det har han hållit till i USA och gjort rejäla avtryck i NBA. Till slut nådde han upp i 1000 poäng under sin debutsäsong.

– Jag har rätt bra känsla efter säsongen. När kroppen vande sig med rytmen och tempot klarade jag mig fint. Det finns mycket att förbättra, men därför ska jag också fortsätta jobba hårt.

Finland har startat VM-kvalet med två segrar och två förluster.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport