Hoppa till huvudinnehåll

Knäskada stoppar Lundqvist från VM: ”Funkar inte för mig den här gången”

Henrik Lundqvist.
Henrik Lundqvist. Henrik Lundqvist. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Henrik Lundqvist

Det blir inget VM för den svenske målvakten Henrik Lundqvist. Lundqvist har haft problem med en knäskada de senaste månaderna och det gör att han tvingas tacka nej.

För ett år sedan var Henrik Lundqvist en av de stora hjältarna då Sverige besegrade Kanada i VM-finalen och vann guld. Lundqvist storspelade i finalen och spikade igen kassen i straffläggningen.

I årets VM kommer Lundqvist inte att vara med. Stjärnmålvakten har dragits med en knäskada det senaste halvåret och tackar nej till spel i Danmark.

– Jag måste prioritera för att se till att jag är redo till nästa säsong. Jag hade läkarundersökning för några dagar sedan och då var det som jag hade befarat. Läkarna beslutade att sätta en spruta i knät och försöka få ordning på det, säger han till SVT Sport.

Lundqvist som spelade 63 matcher för New York Rangers den här säsongen har förutom VM-guldet förra våren också vunnit OS-guld med Tre Kronor.

– Det finns inte så mycket att göra och då for man acceptera det. Tre Kronor kommer att få ett bra lag men det funkar inte för mig den här gången tyvärr, säger han.

Hittills har tio svenska NHL-spelare tackat ja till spel i VM. Sverige inleder VM den 4 maj med att möta Vitryssland.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport