Hoppa till huvudinnehåll

Lauda sågar Verstappen: “Verkar vara en fråga om intelligens”

Niki Lauda står på startgridden
Niki Lauda går ut med hård kritik mot Max Verstappen. Niki Lauda står på startgridden Bild: pixathlon/REX/All Over Press Formel 1,Niki Lauda

Normalt brukar man höja sig efter att man begått ett misstag men han bara sjunker lägre. Så säger F1-legendaren och Mercedesbossen Niki Lauda om Max Verstappen efter tävlingen i Shanghai där holländaren körde in i Sebastian Vettel.

Säsongens tredje deltävling i VM-serien i formel 1 blev en dramatisk tillställning där Daniel Ricciardo till slut vann före Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen.

Max Verstappen åkte i mål som fyra men straffades med ett tio sekunders tidstillägg på grund av att han körde rakt in i Sebastian Vettel under slutskedet av loppet.

Verstappen har varit inblandad i liknande situationer tidigare och fått ordentligt med kritik för sin aggressiva körstil. Efter gårdagens lopp var Mercedesbossen Niki Lauda irriterad och sågade Verstappen vid fotknölarna.

– Krocken var helt och hållet Max fel. Det verkar som att sunt förnuft inte går fram till honom. Normalt brukar man höja sig efter att man begått ett misstag men han bara sjunker lägre. I det här fallet verkar det vara en fråga om intelligens, säger Lauda enligt tyska Auto und Motor.

Max Verstappen kör in i Sebastian Vettel.
Max Verstappen körde in i Sebastian Vettel. Max Verstappen kör in i Sebastian Vettel. Bild: Pixathlon/REX/All Over Press Formel 1,Max Verstappen,Sebastian Vettel

Efter tävlingen tog Verstappen på sig skulden och bad Vettel om ursäkt.

– Han insåg att han gjorde ett misstag. Jag sa att han kastade bort en pallplats och att hade tur att han kunde fortsätta. Jag tror han förstod det.

– Jag uppskattar att han kom till mig direkt och det var rätt sätt att lösa det här genom att prata öga mot öga, säger Vettel till Motorsport.

VM-serien fortsätter i Baku om två veckor.

Läs mera:

Kanondag för F1-finländarna efter stor dramatik: Bottas och Räikkönen på pallen

Efter en minst sagt händelserik tävling i Shanghai blev det dubbelt finländskt på pallen. Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen körde mot varandra om andraplatsen – bakom överraskningssegraren Daniel Ricciardo. "Det är en besvikelse att inte vinna. Vi kanske förtjänade det", säger Bottas.