Hoppa till huvudinnehåll

Två nya spelare ansluter till VPS – den ena av dem har bakgrund i Tottenham

VPS-tränaren Petri Vuorinen.
Chefstränare Petri Vuorinen är nöjd med nyförvärven. VPS-tränaren Petri Vuorinen. Bild: Matti Raivio / All Over Press Petri Vuorinen,Vaasan Palloseura,vps

VPS kan strax efter fotbollsligans start stoltsera med två nya spelarkontrakt. Alexander McQueen och Akseli Lehtimäki heter nyförvärven.

23-årige McQueen är fostrad av Tottenham Hotspurs juniorakademi och har bland annat spelat i engelska andraligan.

– Alex har bott i England hela sitt liv, men hans föräldrars bakgrund finns i Grenada och Jamaica i Karibien. Han är en snabb ytter, som i landslaget spelat som högerback men även spelat högre upp på flanken. Han har en god bakgrund i Tottenhams akademi, förklarar chefstränare Petri Vuorinen på klubbens webbplats.

Yttern, som spelat både som back och mittfältare, kommer närmast från en provperiod i PS Kemi.

– Vi fick möjligheten att knyta Alex till oss då han inte blev kvar i Kemi. Vi har varit i kontakt och sett honom spela live. Vi har fått en bra helhetsbild av vad vi sett, säger Vuorinen.

Förutom McQueen ansluter även den år 2001 födde Akseli Lehtimäki laget genom ett mångårigt juniorkontrakt.

  • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

    Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

    Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

  • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

    Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

    Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport