Hoppa till huvudinnehåll

Aktersnurror har stulits från vinterförvaring i Sibbo och Borgå

Aktersnurra
Flera aktersnurror har stulits under vintern. Aktersnurra Bild: YLE / Juha Silander. aktersnurra

Tjuvar har farit iväg med aktersnurror och båtar från vinterförvaringsplatser. Polisen i Östra Nyland ber om tips för att reda ut serien av stölder som skett under vintern och våren.

Tjuvar har varit framme främst i Sibbo och Borgå, men också på andra vinterförvaringsplatser.

Polisen rekommenderar att båtägare kollar att egendomen finns kvar efter vintern. Det här eftersom brottsundersökningen underlättas av att veta om stölden skett under de senaste dagarna eller redan under vintern.

Ha bilder och information om din egendom redo

Kriminalkomissarie Mikko Minkkinen påminner om att det lönar sig att ha ett bra lås på aktersnurran. Ägaren ska också ha koll på pappren gällande sin egendom ifall det blir aktuellt att göra polisanmälan.

– Båtägaren ska ha båtens och motorns tillverkningsnummer, modell, märke och serienummer tillhanda. Också foton av egendomen är bra att ha. Det hjälper ägaren att göra en noggrann polisanmälan.

Om man ser eventuella båt- eller båtmotortjuvar är det bäst att kontakta polisen. Färska stölder kan rapporteras till nödnumret 112. Polisen kan också kontaktas per e-post vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

– Även om tipset inte direkt leder vidare kan det vara att informationen hjälper polisen att komma seriebrottslighet på spåren, säger Minkkinen.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland