Hoppa till huvudinnehåll

Nio är intresserade av att driva Nagu gästhamn i sommar - sannolikt behövs ny företagare också för Norrby gästhamn i Iniö

Brygga i Nagu gästhamn i januari 2018
Brygga i Nagu gästhamn i januari 2018 Bild: Annika Holmbom / Yle Nagu,gästhamn,brygga,gästbrygga

Nio aktörer har inom utsatt tid anmält sitt intresse för att driva Nagu gästhamn.

Gästhamnen står utan företagare då Pargas stad inte kommer att fortsätta samarbetet med Galonis eftersom företaget inte uppfyllde alla krav.

Sista dagen för att anmäla sitt intresse var på måndag.

Enligt näringslivschef Tomas Eklund vid Pargas stad är det sannolikt att Galonis lämnar även Iniö.

- Gällande Iniö så försöker vi samarbeta med Iniö Lanthandel som har butiken, det skulle vara bra att samma företagare har butiken och hamnen.

Läs också

 • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

  Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

  Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

 • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

  Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

  Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

 • Våghalsig kärlek över Finska viken - Herberts plan var att bygga en båt och nattetid smuggla Alice till Finland

  Århundradets kärlekshistoria på Estlotan.

  Den finska soldaten Herbert träffar av en slump den estniska skolföken Alice på kullerstenarna i Reval. Hon har redan pojkvän men Herbert blir blixtförälskad. Sovjetinvasionen skiljer dem åt men Herbert får en galen idé: Han ska bygga en träbåt och trotsa både ryssarnas patrullbåtar och vädrets makter för att göra en livsfarlig resa över havet. Alice vet ingenting om Herberts planer och hon får göra sitt livs svåraste beslut.

Nyligen publicerat - Åboland