Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsföräldrar kämpar för bollhall i Bennäs

Fotbollsvänner samlades i Bennäs för att stöda hallprojektet
Fotbollsvänner samlades i Bennäs för att stöda hallprojektet. Fotbollsvänner samlades i Bennäs för att stöda hallprojektet Bild: Yle/Kjell Vikman fotboll,Pedersöre,idrottshallar

Det är motigt för den planerade bollhallen i Bennäs i Pedersöre. Det senaste bakslaget är det besvär som lämnats in till Vasa förvaltningsdomstol mot kommunens beslut att gå i borgen för lån och mot det kapitallån som fullmäktige också beviljade.

På tisdagskväll samlades fotbollsföräldrar och andra som önskar en bollhall till Bennäs för att visa sitt stöd för projektet.

Ett drygt hundratal personer hade samlats på grusplanen i närheten av skolcentret där det är tänkt att bollhallen skall byggas.

Föräldrarna tog initiativ

Pedersöre Activity Center står bakom satsningen på en bollhall men det var föräldrar till fotbollspelande barn som hade kallat samman till mötet som hölls på grusplanen invid hockeyarenan.

Monica Eklund-Laurila stöder bollhallen i Pedersöre
Monica Eklund-Laurila stöder bollhallen i Pedersöre. Monica Eklund-Laurila stöder bollhallen i Pedersöre Bild: Yle/Kjell Vikman fotboll,idrottshallar,Pedersöre

- Fotbollsföräldrarna tog kontakt med mig och ville att nånting skulle göras efter att besväret hade lämnats in, säger Monica Eklund-Laurila.

- Vi hoppas att besväret skall dras tillbaka, det är inte skäligt att det skall ta så här lång tid.

Fotboll är bättre än att hänga över en dator på fritiden

Tina Slätbacka och dottern Jennifer hörde till dem som hade sökt sig till Bennäs på tisdagskväll. Med i sällskapet fanns också Kjell Olav Lillrank som är juniortränare i Pedersöre.

Tina Slätbacka, Jennifer Slätbacka, Kjell Olav Lillrank hade samlats i Bennäs för att stöda bollhallsprojektet
Tina Slätbacka, Jennifer Slätbacka, Kjell Olav Lillrank hade samlats i Bennäs för att stöda bollhallsprojektet. Tina Slätbacka, Jennifer Slätbacka, Kjell Olav Lillrank hade samlats i Bennäs för att stöda bollhallsprojektet Bild: Yle/Kjell Vikman fotboll,idrottshallar,Pedersöre

- Det är nog bättre om barnen har nånstans att ta vägen, istället för att hålla på med datorn därhemma och vara osocial, säger Tina Slätbacka.

- Jag tycker det är perfekt med placeringen invid hockeyarenan, man kan samutnyttja en del utrymmen, säger Kjell Olav Lillrank.

Fotbollsvännerna ger inte upp

Stefan Olli leder arbetet i föreningen Pedersöre Activity Center som står bakom hallprojektet. Han var lite orolig för intresset för samlingen i Bennäs.

Stefan Olli vid Pedersöre Activity Center driver bollhallsprojektet i Bennäs
Stefan Olli vid Pedersöre Activity Center driver bollhallsprojektet i Bennäs. Stefan Olli vid Pedersöre Activity Center driver bollhallsprojektet i Bennäs Bild: Yle/Kjell Vikman fotboll,Pedersöre,idrottshallar

- Jag var lite fundersam eftersom det föräldrarna hade haft så kort att kalla samman folk, nog lyckades man ganska bra i alla fall, säger Stefan Olli.

Hallaktivisterna tänker fortsätta sitt arbete för att få till stånd en bollhall i Bennäs.