Hoppa till huvudinnehåll

Förnyat kontrakt för Jakob Garden i Fantasea i Jakobstad

FantaSea vattenpark i Jakobstad
Vattenparken Fantasea i Jakobstad. FantaSea vattenpark i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman vattenparker,Fantasea,Jakobstad

Företagaren Timo Mäkipelto och hans företag Jakob Garden fortsätter att driva vattenparken Fantasea i Jakobstad. Kontraktet gäller tio år och detaljerna i avtalet skall ännu gås igenom med tekniska verket.

Mäkipelto har drivit anläggningen som ägs av staden i tio år. Två företagare uppfyllde upphandlingskriterierna och tekniska nämnden i Jakobstad valde att fortsätta avtalet med Jakob Garden.

Staden satsar minst 180 000 euro under en treårsperiod

Enligt tidigare beslut kommer staden att satsa 80 000 euro på Fantasea 2018 och 50 000 euro under 2019 och 2020. Enligt samarbetsavtalet skall företagaren också satsa i att utveckla anläggningen.

Vattenparken Fantasea i Jakobstad
Vattenparken Fantasea i Jakobstad. Vattenparken Fantasea i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman vattenparker,Jakobstad,Fantasea

- Detaljerna i samarbetsavtalet skall ännu diskuteras med företagaren och nämnden vill ännu ta del av det slutliga avtalet, säger nämndens ordförande Christer Tonberg (SFP).

Ett arrendeavtal mellan staden och företagaren kommer också att göras där skötseln av området fastställs.

Många öppna frågor

Enligt företagaren Timo Mäkipelto finns det många öppna frågor kring Fantasea och verksamheten där.

Förhandlingar om detaljerna i samarbetsavtalet skall inledas, jurister kopplas in och det är frågan om vad man hinner göra med tanke på säsongen 2018.

Företagaren Timo Mäkipelto driver FantaSea i Jakobstad
Timo Mäkipelto. Företagaren Timo Mäkipelto driver FantaSea i Jakobstad Bild: Yle/ Kjell Vikman timo mäkipelto

- Allt är försenat med 20 månader. Vi lämnade in samma förslag till plan som vi nu har för länge sedan. Tanken är bland annat att bygga ut området med 200-300 bäddplatser för året runt bruk under en femårsperiod.

- Vi måste också få den nuvarande situationen nollad, vi har satsat 150 000 euro i olika anläggningar på området .

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten