Hoppa till huvudinnehåll

IS: Harkimo kopplas till nygrundad politisk förening

Harry Harkimo och en bild på grundanmälan för föreningen Liike Nyt.
Harry Harkimo och en bild på grundanmälan till Patent- och registerstyrelsen. Harry Harkimo och en bild på grundanmälan för föreningen Liike Nyt. Bild: Lehtikuva (bilden på Harkimo) och skärmdump på PRS webbplats. Hjallis Harkimo

I offentligheten har Hjallis Harkimo varit förtegen om vad hans nästa steg är i politiken, men enligt Ilta-Sanomat har han grundat en ny förening på onsdagen.

Ilta-Sanomat skriver att Patent- och registerstyrelsen har fått in en anmälan om att politikern och affärsmannen Harry ”Hjallis” Harkimo har grundat en ny politisk förening. Föreningen heter Liike Nyt ry.

En snabb koll hos Patent- och registerstyrelsen ger vid handen att en sådan förening faktiskt är på gång. En grundanmälan har gjorts och nu väntar den på handläggning.

Inget svenskt namn på föreningen har än så länge skrivits in.

Enligt beskrivningen är syftet med föreningen ”att förnya tillvägagångssätt inom politiken och processer inom beslutsfattande”.

Enligt de föreslagna stadgorna ska föreningen uppfylla sitt syfte genom att bland annat ordna utbildningstillfällen, sammankomster och evenemang samt genom att väcka initiativ hos olika myndigheter.

Uppgifterna om föreningen kommer i kölvattnet av nyheten om att Harkimo lämnar Samlingspartiet.

Läs mera:

Nu är det klart: Hjallis Harkimo lämnar Samlingspartiet

Vi har olika åsikter, olika linjer, olika tankar och också olika ledarstilar. Jag tänker inte bli oppositionspolitiker i riksdagen, jag kommer att rösta enligt regeringsförslagen, förutom gällande vårdreformen, säger riksdagsledamoten Harry "Hjallis" Harkimo som nu lämnar Samlingspartiet.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes