Hoppa till huvudinnehåll

Klopp vädjar till fansen inför CL-semifinalen: ”Visa respekt”

Liverpooltränaren Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Liverpooltränaren Jürgen Klopp. Bild: All Over Press Jürgen Klopp

Liverpools tränare Jürgen Klopp vill inte att AS Roma ska få uppleva samma sak som Manchester City gjorde inför en match i Champions League. Citys spelarbuss attackerades då av Liverpoolsupportrar.

Manchester City fick inget vänligt mottagande då laget anlände till Liverpool för den första kvartsfinalen i Champions League tidigare i april. Lagets buss attackerades av supportrar som kastade flaskor och facklor. Bussen totalförstördes och två poliser skadades.

Inför tisdagens semifinal mot AS Roma vädjar Liverpools tränare Jürgen Klopp till fansen att inte göra om samma sak.

– Vänligen visa respekt. Det här är en enastående klubb och familj som är känd över hela världen för den fantastiska atmosfären som finns. Vi behöver inte kasta saker på motståndarlagets buss, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Manchester Citys buss anländer till Liverpool
Manchester Citys buss anländer till Liverpool Bild: EPA-EFE/PETER POWELL fotboll,Buss,Liverpool FC

Polisen håller som bäst på att undersöka attacken och även Uefa håller på med en egen utredning. Inför tisdagens match kommer man att hålla ett extra öga på fansen och enligt matchdelegaten riskerar fans som använder pyroteknik att åtalas.

Yle sänder matchen mellan Liverpool och Roma på tisdag direkt i TV2 och på Arenan.

Läs mera:

Stormatcherna avlöser varandra – så ser Champions League-våren ut på Yles kanaler

Liverpool eller AS Roma? FC Bayern München eller Real Madrid? Under våren kan du följa med dramatiken i fotbollens Champions League på Yles kanaler.

Läs också