Hoppa till huvudinnehåll

Kyrkslättbon Björn Wadenström sköter hamnverksamheten i Bromarv

Björn Wadenström fotograferad vid en kaj som håller på att byggas. I bakgrunden syns hav.
Björn Wadenström ska bland annat hyra ut cyklar och kajaker i skärgårdshamnen. Björn Wadenström fotograferad vid en kaj som håller på att byggas. I bakgrunden syns hav. Bild: Mårten Johansson Bromarv,Hamnkapten,björn wadenström

Björn Wadenström har utsetts till hamnkapten för Bromarv skärgårdshamn. Det betyder att han kommer att ta hand om ruljansen i hamnen.

Björn Wadenström ska också vara torgvärd, kaféföreståndare och aktivitetsproducent.

- Vi tyckte Björns breda affärsidé och erfarenhet av turistnäringen ger honom de bästa förutsättningarna att sköta hamnen, motiverar ordförande Henrik Huldin byarådets val av företagare.

Björn Wadenström, 48 år, bor i Kyrkslätt men har rötter i Bromarv via sina morföräldrar. Han vistas på sommaren på sommarstugan i Långstrand i Prästkulla.

Wadenström jobbar på vintrarna för ett turismföretag i Lappland.

Höga ambitioner att locka turister till Bromarv

Björn Wadenströms bror Uffe Wadenström driver en restaurang i Karis. Han har lovat stöda Björn Wadenström med att starta upp kaféverksamheten.
Uffe Wadenström är inte delägare i det företag som driver verksamheten i Bromarv.

I skärgårdshamnen ska turister kunna hyra kanoter, kajaker och cyklar.

- Vi bygger en helt ny hamn och vi har höga ambitioner att locka nya besökare till Bromarv. Då måste hamnen kunna erbjuda en mångsidig gästhamnsservice, säger Huldin från Bromarv byaråd.

Mycket som ska göras innan allt är klart i hamnen

Målet är att hamnen ska öppna kring midsommar.

Nu när vädret blivit varmare har man kommit i gång med formningen, armeringen och gjutningen av den 140 meter långa kajen. De här arbetena kommer att pågå hela maj.

Kafébyggnaden ska också renoveras och en ny uteservering med 100 platser ska bli klar innan säsongstarten.

Muddringsarbetena i hamnen avslutas den här veckan.

Arbetet med den nya bränslestationen i hamnen börjar i mitten av maj och ska vara klart till att hamnen öppnar.

Hamnens två nya pontonbryggor ska monteras före mitten av juni.

Artikeln har ändrats 23.4.2018 kl 22:24. Stycket "Björn Wadenströms bror, Kariskrögaren Uffe Wadenström kommer att vara med och starta upp kaféverksamheten i hamnen." har skrivits om som följer:
"Björn Wadenströms bror Uffe Wadenström driver en restaurang i Karis. Han har lovat stöda Björn Wadenström med att starta upp kaféverksamheten. Uffe Wadenström är inte delägare i det företag som driver verksamheten."

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland