Hoppa till huvudinnehåll

Drömnyhet inför VM – Granlund förstärker Lejonen: "Alltid en ära"

Sebastian Aho, Mikael Granlund.
Sebastian Aho och Mikael Granlund får göra sällskap i VM igen. För två år sedan lirade duon tillsammans i Ryssland. Sebastian Aho, Mikael Granlund. Bild: Yle/Tomi Hänninen Sebastian Aho,Mikael Granlund

Med hockey-VM bakom hörnet har Lejonen fått ett kanonbesked. Mikael Granlund väljer att fortsätta säsongen med spel i Danmark.

Det har varit blandad kompott för förbundskaptenen Lauri Marjamäki och resten av landslagsledningen under uppladdningen till hockey-VM i Danmark i maj.

I söndags kom ändå ett skönt besked när det blev klart att Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho tackar ja till VM-spel. Nu får Carolina Hurricanes-duon fint sällskap i anfallsbesättningen.

I kväll meddelade hockeyförbundet att Mikael Granlund också har gett grönt ljus för VM-spel.

– Det blir kul att vara med, säger Granlund på förbundets webbplats.

Åkte ut mot Laines Jets

Hans säsong tog nyligen slut i den första slutspelsrundan mot Patrik Laines Winnipeg Jets – och tjugosexåringen kan blicka tillbaka på en utmärkt säsong.

Granlund noterade 21+46=67 poäng i NHL:s grundserie på 77 matcher – hans bästa poängsnitt under åren i Minnesota Wild. I slutspelet blev det 1+2=3 poäng på fem matcher.

– När säsongen med Wild tog slut för tidigt är det fint att förlänga säsongen. Det har alltid varit en ära att spela för Lejonen, säger Granlund.

Granlund har spelat i hockey-VM fyra gånger tidigare – bland annat när det blev guld i Bratislava 2011. Senast han spelade i VM var i silverturneringen i Ryssland 2016.

Han ansluter till laget den 2 maj.

Lejonens sista finslipning av VM-formen sker under den här veckan i den svenska EHT-turneringen som sänds i Yles kanaler. Den startar på torsdag med match mot Ryssland i Helsingfors.

Läs mera:

Aho och Teräväinen spelar i VM: ”Ett lätt beslut”

Här kommer ett välkommet besked med drygt två veckor kvar till VM. Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen har bestämt sig för att fortsätta säsongen och spelar i VM.

Läs mera:

Mikko Rantanen är frisk och håller VM-dörren på glänt: "Jag ska snacka med Joe Sakic"

Mikko Rantanens säsong tog slut i går då Nashville Predators besegrade Colorado Avalanche. 21-åringen som var poängbäst av finländarna i NHL dementerar skadeuppgifterna som figurerat i media. Rantanen säger till Ilta-Sanomat att han nu ska snacka med klubbledaren Joe Sakic om eventuellt VM-spel.

Läs mera:

MTV: Negativt VM-besked för Lejonen – Filppula kommer inte till Danmark

Det blir ingen Valtteri Filppula i vårens VM-lag. Enligt MTV Sport har den rutinerade Philadelphia Flyers-anfallaren tackat nej till spel i Lejonen.