Hoppa till huvudinnehåll

Mikko Rantanen är frisk och håller VM-dörren på glänt: "Jag ska snacka med Joe Sakic"

Mikko Rantanen, Colorado 2017.
Mikko Rantanen i Colorados tröja. Mikko Rantanen, Colorado 2017. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Mikko Rantanen

Mikko Rantanens säsong tog slut i går då Nashville Predators besegrade Colorado Avalanche. 21-åringen som var poängbäst av finländarna i NHL dementerar skadeuppgifterna som figurerat i media. Rantanen säger till Ilta-Sanomat att han nu ska snacka med klubbledaren Joe Sakic om eventuellt VM-spel.

Colorado och Mikko säsong tog slut natten till måndag finsk tid. Nashville krossade Colorado med 5–0 och gick vidare med 4–2 i matcher.

– Vi var underdogs och i den bemärkelsen ska vi vara stolta. Det var inte många som trodde att vi skulle klara av att vinna ett par matcher, sade Rantanen till Ilta-Sanomat.

I slutspelet blev det fyra assist på sex matcher för finländaren.

Ska snacka med Sakic

Nu är Rantanens klubbsäsong slut. Därmed är han högaktuell för VM-laget. NHL-kontraktet sträcker sig över nästa säsong och till skillnad från medieuppgifter är 21-åringen frisk.

– Jag har sett det skrivas att jag skulle vara skadad. Det är jag inte, jag är helt frisk. Någon har igen dragit felaktiga slutsatser.

– Vi har vårt exitmöte i morgon. Jag ska snacka med Joe Sakic som är vår General Manager. Jag har inte pratat med Jere Lehtinen men vi har haft kontakt.

Rantanen har representerat Finland i de två senaste VM-turneringena. Förra säsongen var han en av tre tongivande NHL-anfallare i laget. 4 + 6 = 10 VM-poäng på 10 matcher räckte till en andraplats i lagets poängliga, en poäng sämre än Sebastian Aho (2 + 9 = 11).

Bäst av finländarna

I finländarnas poängliga i NHL var Rantanen klar etta med 29 + 55 = 84 poäng på 81 matcher.

– Det känns overkligt. Det kändes bra under säsongens gång men jag hade inget poängmål. Före säsongen visste jag att jag skulle få spela med Nathan MacKinnon. Och då måste man producera.

Så småningom kommer Rantanen att leverera sitt VM-besked.

– Jag ska oavsett ta det lugnt i ett par dagar, säsongen tog slut i går. Det känns rätt tomt.