Hoppa till huvudinnehåll

En person svårt skadad i samband med CL-semifinalen – två Roma-supportrar gripna för mordförsök

Pyroteknik utanför stadion i Liverpool
Det var stökigt i Liverpool i samband med semifinalen. Pyroteknik utanför stadion i Liverpool Bild: EPA-EFE/PETER POWELL fotboll,Liverpool,pyroteknik

En 53-årig man skadades allvarligt i samband med semifinalen i Champions League mellan Liverpool och Roma. Mannen misshandlades av två Roma-supportrar och fick svåra huvudskador.

Den första semifinalen i Champions League mellan Liverpool och AS Roma blev ett ordentligt målfyrverkeri där hemmalaget till slut vann med 5–2.

Före matchen uppstod bråk mellan supportrar och en 53-årig Liverpool-supporter misshandlades svårt. Mannen vårdas just nu på sjukhus med allvarliga huvudskador.

Enligt BBC har två Roma-supportrar gripits och de misstänks för mordförsök. Misshandeln ska ha skett på en krog ungefär tio minuter före avspark och mannens tillstånd uppges vara kritiskt.

– Vi är chockade och bestörta efter att en Liverpool-supporter hamnat i kritiskt tillstånd. Våra tankar finns hos offret och hans familj och vi kommer att erbjuda dem vårt fulla stöd, skriver Liverpool på sin webbplats.

– Det finns inget utrymme för den här typen av beteende inom fotbollen och i klubben. Roma samarbetar nu med Liverpool, Uefa och polisen. Våra tankar finns hos mannen och hans familj, skriver i sin tur Roma.

Läs mera:

Salah och Liverpool bjöd på målkalas – slutminuternas slarv tände hoppet för AS Roma

När Liverpool gjorde 5-0 mot AS Roma i mitten av den andra halvleken i tisdagens Champions League-semifinal kändes finalplatsen som en självklarhet. Två insläppta mål under matchens sista åtta minuter tände ändå hoppet för italienarna, som med en 3-0-seger om en vecka kan snuva Liverpool på konfekten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport