Hoppa till huvudinnehåll

Hejarklacken för handbollslaget BK-46: "Vi överröstar Dicken och tar hem segern till Karis"

BK-46 supportrar hejar på läktaren.
BK:s anhängare hejar på sitt lag. BK-46 supportrar hejar på läktaren. Bild: Patric Westerlund Karis,handboll,BK-46,fans

Närmare hundra personer som stöder Karislaget BK-46:s handbollsherrar är på väg till Britas bollhall i Helsingfors i kväll. BK:s supportrar ska heja BK till seger över Dicken.

Klockan 17.15 startar två bussar från Karis idrottshall med sikte på handbollsmatchen mellan BK-46 från Karis och Dicken från Helsingfors.

Handbollslagen möts i den fjärde semifinalen i FM-ligan i kväll. Dicken leder 2-1 i matchsegrar och det krävs tre segrar för att få en plats i finalen.

Lätt få folk med till Britas

Drygt 75 personer är på väg till matchen mellan BK-46 och Dicken, säger Chris Nylund som är styrelsemedlem i handbollssektion i BK-46.

- Jag tror att vi kommer att vara närmare hundra personer som åker med bussarna. Det är allt från juniorer till pensionärer som är med.

Chris Nylund har också sammankallat hejarklacken. Det har varit väldigt lätt att få folk med till Britas bollhall, säger han.

- BK förlorade de två första matcherna och hade kniven på strupen inför den tredje matchen. Det väckte BK:s supportrar som ställde upp för att heja fram laget till en seger.

Och BK-herrarna vann över Dicken med 28-19 i söndags (22.4).

I kväll (25.4) behövs en vinst för BK:s del för att det ska bli en sista och avgörande match i Karis på lördag (28.4).

Nylund: Vi åker dit för att vinna

BK:s hejarklack ska se till att det blir en seger, säger Nylund.

- Det är klart att vi åker dit för att komma hem med en seger till Karis.

Nylund säger att det är helt klart att BK:s supportrar kommer att överglänsa Dickens hejarklack.

- Vi har hejaramsor, trummor, flaggor och tutor, så det blir en riktig show. Vi överröstar Dicken utan vidare, de har inte en chans.

Hoppas på ny match på lördag

Chris Nylund menar att det blir enkelt att samla ihop en stor hejarklack till lördagen om det blir en femte match i Karis.

- Det är en lätt uppgift om vi vinner i kväll, så fixar vi resten på lördag.

Den som vill åka till Britas bollhall i Helsingfors med bussarna kan kontakta Kim Ahtola eller Chris Nylund och fråga om det ännu finns plats i bussarna.