Hoppa till huvudinnehåll

Vattnet forsade in i torrdockan på Sveaborg – se video

Fartygen som övervintrat i torrdockan på Vargön på Sveaborg ska få åka ut och bland annat transportera passagerare på sommaren. Därför måste dockan som fungerat som deras hem för vintern fyllas med vatten.

Exakt klockan 7.35 på tisdagsmorgonen – kring en halvtimme efter utsatt tid – vrider fyra starka karlar upp en ventil så att vattnet börjar forsa in i den inre dockan på Vargön på Sveaborg.

Det dånande ljudet från det forsande vattnet är närapå öronbedövande. Yle Huvudstadsregionens reporter har smärre problem att höra vad Ilkka Jäntti, som jobbar på ett av de totalt fjorton skeppen i dockan, säger.

Ilkka Jäntti vid torrdockan i Sveaborg.
Ilkka Jäntti var med och öppnade ventilen vid torrdockan på Sveaborg. Ilkka Jäntti vid torrdockan i Sveaborg. Bild: Yle/Christoffer Kaski Sveaborg,Suomenlinna Shipyard,Träbåtar och träskepps anatomi,Torrdocka

Dagen innan hade den yttre bassängen fyllts med vatten och nu var det alltså den inre, och avsevärt större, dockans tur.

– När vattennivån i den inre dockan är samma som i den yttre pumpar man tryckluft in i porten så den flyter upp och lätt kan flyttas, säger Jäntti.

Stämningen kring dockan är på topp. Jäntti, som trots att han är sjuttioplussare blir presenterad som yngre maskinmästare, har varit med förr.

– Jag har seglat med ett av fartygen och funnits med här med olika uppgifter ända sedan jag var sjöscout för mycket länge sedan.

Tre skepp i dockan på Sbveaborg.
De 14 charterfartygen som övervintrat på Sveaborg ska få åka ut till sommaren. Tre skepp i dockan på Sbveaborg. Bild: Yle/Christoffer Kaski Sveaborg,Träbåtar och träskepps anatomi,Torrdocka,Suomenlinna Shipyard

Det tar ungefär fem timmar att fylla den några tusen kvadratmeter stora dockan på Sveaborg.

Under eftermiddagen, då dockan är fylld, öppnas slussens portar och fartygen får i tur och ordning lämna dockan och bege sig ut på äventyr innan de får återvända hem på hösten för att övervintra.

Skepp i torrdockan i Sveaborg.
Både trä- och metallfartyg samsas i torrdockan. Skepp i torrdockan i Sveaborg. Bild: Yle/Christoffer Kaski Sveaborg,Suomenlinna Shipyard,Träbåtar och träskepps anatomi,Torrdocka

Alla fartyg är charterfartyg som transporterar passagerare till olika färdmål under sommaren.

– Största delen av fartygen är byggda efter kriget. Då var vägarna dåliga och det rådde brist på lastbilar, så sjövägen var en mycket bra transportväg, säger Jäntti.

Dockan har funnits med ända sedan Sveaborg byggdes av svenskarna som skydd mot den ryska fienden i öst.

År 1985 fick segelfartygen göra den första av totalt fem provdockningar och efter det har Viaporin Telakka på Vargön på Sveaborg fungerat som fartygens hem.

Torrdockan vid Sveaborg som är tom på vatten.
Torrdockan på Sveaborg sekunderna innan vattnet började forsa in. Torrdockan vid Sveaborg som är tom på vatten. Bild: Yle/Christoffer Kaski Sveaborg,Suomenlinna Shipyard,Träbåtar och träskepps anatomi,Torrdocka

Att fartygen lämnar dockan är ett säkert tecken på att sommaren nalkas.

Just denhär morgonen tornade dock regnmolnen upp sig och dimman låg tät över det tysta och öde Sveaborg, som väntade på att fyllas med sommarens turister.

En brygga ut i dimmigt vatten vid Sveaborg.
Dimman låg tät över Sveaborg denna morgon. En brygga ut i dimmigt vatten vid Sveaborg. Bild: Yle/Christoffer Kaski Sveaborg,Suomenlinna Shipyard,Träbåtar och träskepps anatomi,Torrdocka

Det var en hel del journalister och fotografer som ville vara med och bevittna den årligen återkommande händelsen.

En fotograf nere i dockan i Sveaborg.
Medieuppbådet var stor och vissa fotografer var modigare än andra – eller hade bättre skor. En fotograf nere i dockan i Sveaborg. Bild: Yle/Christoffer Kaski Sveaborg,Suomenlinna Shipyard,Träbåtar och träskepps anatomi,Torrdocka

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen