Hoppa till huvudinnehåll

Överraskande besked från NHL: Nutivaara får sen också spela i VM

Markus Nutivaara i Columbus Blue Jackets
Markus Nutivaara har spelat två år i NHL. Markus Nutivaara i Columbus Blue Jackets Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press ishockey,Markus Nutivaara,nutivaara

För bara några dagar sedan anmälde Columbus-backen Markus Nutivaara att en skada stoppar hans VM-chanser. Nu har klubbens GM Jarmo Kekäläinen ändå gett Nutivaara grönt ljus att förstärka Lejonen.

Ishockeylejonen har fått en till förstärkning från NHL. Columbus Blue Jackets-backen Markus Nutivaara kommer att ansluta sig till VM-truppen.

– För en stund sedan klarnade det att Nutivaara är tillgänglig för VM. Jag var i kontakt med GM Jarmo Kekäkäinen och för klubbens del får Nutivaara delta i turneringen. Då mannen själv ville med var det ett lätt beslut, meddelade ishockeylandslagets GM Jere Lehtinen sent igår kväll.


Nutivaara har aldrig förr deltagit i ett VM på A-landslagsnivå.

– Det ska bli fint att åka till mitt första VM, jag ser fram emot de kommande veckorna med iver, säger Nutivaara som under sin andra säsong i NHL stod för poängen 7+16=23 på 61 matcher.

Men vad hände med skadan då?

Tidigare i veckan berättade Nutivaara i Yle Urheilus intervju att en axelskada grusar hans chanser att delta i VM.

– Jag är inte på väg till VM. Jag var nyss i en läkargranskning och där konstaterades det att skadan inte har läkt. Det finns en risk att axeln blir ännu värre och skulle kräva operation, sade Nutivaara ännu för några dagar sedan.


Nutivaara är den sjunde NHL-spelaren som förstärker Lejonen. De sex andra är Mikko Rantanen, Harri Säteri, Julius Honka, Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Mikael Granlund.