Hoppa till huvudinnehåll

Maradona avgår – efter missat avancemang

Diego Maradona
Diego Maradona lyckades inte ta Al-Fujairah till högsta divisionen. Diego Maradona Bild: EPA-EFE/MAHMOUD KHALED fotboll,Diego Maradona,Maradona

Den forne storspelaren Diego Maradona lyckades inte föra upp Al-Fujairah till den högsta divisionen i Förenade Arabemiraten och nu lämnar han klubben. Maradona tränade klubben i knappt ett år.

I maj förra året tog Diego Maradona över som tränare för Al-Fujairah och målsättningen var att ta laget till den högsta divisionen i Förenade Arabemiraten. Efter gårdagens kryss mot Khor Fakkan står det klart att han inte kommer att lyckas.

Laget kan som bäst sluta på tredje plats i serien och Maradona väljer nu att kliva åt sidan. Enligt Maradonas advokat var det en ömsesidig överenskommelse mellan klubben och tränaren.

– Eftersom det inte blev något avancemang kommer Diego Maradona inte längre att träna laget, skriver advokaten Matias Morla på Twitter.

Innan Maradona tog över Al-Fujairah hade han inte haft ett tränarjobb på drygt fem år. I juli 2012 fick han sparken från Al-Wasl efter en säsong som tränare.

Mellan 2008 och 2010 var Maradona förbundskapten för Argentinas landslag. Laget åkte ut i kvartsfinalen mot Tyskland vid VM i Sydafrika 2010.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport