Hoppa till huvudinnehåll

Pargas IF får stjärnstatus av skidförbundet - "Ett fint bevis på att vi har en bra juniorverksamhet"

ungdomar skidor i konstnöspåret i Pargas.
Ungdomar skidar i konstsnöspåret i Pargas. ungdomar skidor i konstnöspåret i Pargas. Pargas IF,Pargas,skidspår,skidspåren i pargas

Den här helgen delar det finska skidförbundet ut stjärnstatus till 14 stycken skidföreningar i landet. Piffens skidsektion är den enda skidföreningen i Svenskfinland som får den här statusen.

- Vi har jobbat hårt för att nå den här stjärnstatusen och det har i sin tur också utvecklat vår verksamhet på ett jättebra sätt. Att vi nu har lyckats nå stjärnstatus är ett fint bevis på att vi har en bra juniorverksamhet och att vi har många frivilliga som jobbar hårt för oss, säger Niklas Westerlund, träningsansvarig och vice ordförande i Pargas IF skidsektion.

Huvudanledningen till att Piffens skidsektion får förbundets stjärnstatus är sektionens gedigna ungdomsverksamhet.

- Det här kommer förhoppningsvis också att locka både nya juniorer och sponsorer till vår förening.

Niklas Westerlund, februari 2013
Niklas Westerlund har all anledning att le en dag som denna. Niklas Westerlund, februari 2013 Bild: Yle pargas if

Stjärnstatus delas ut till föreningar som uppfyller vissa kriterier gällande bland annat tränare, information och spelregler.

- Josephine Åberg som har varit huvudansvarig för det här projektet har gjort ett jättefint jobb. Hon är också på plats på skidförbundets föreningsträff i Jyväskylä det här veckoslutet för att ta emot vår utmärkelse.

Läs också