Hoppa till huvudinnehåll

Rask rasande på domarna – tappade skridskoskenan och släppte in snöpligt mål

Tuukka Rask släppte in två puckar då Boston besegrade Tampa Bay i den första matchen. Vid det andra målet lossnade Rasks vänstra skridskoskena och han var rasande på domarna då spelet inte stoppades.

Boston Bruins inledde divisionsfinalen mot Tampa Bay Lightning med en 6–2-seger på bortaplan. Bostons fruktade kedja med Brad Marchand(1+3), Patrice Bergeron (0+4) och David Pastrnak (2+1) gjorde hela elva poäng i matchen.

Målvakten Tuukka Rask gjorde en stark match mellan Bostons stolpar och räddade 34 skott.

– Han spelade riktigt bra och gav oss chansen att vinna. Rask vann målvaktskampen i dag, han var bättre än deras målvakt och det vill man se i varje match, säger Bostons tränare Bruce Cassidy efter matchen.

Skenan lossnade vid Tampas andra mål

I den andra perioden släppte Rask in ett snöpligt mål och blev samtidigt rasande på domarna. Skenan på Rasks vänstra skridsko lossnade då han räddade ett skott och han försökte förgäves få domarna att blåsa av spelet.

– Samtidigt som jag följer pucken ropade jag åt domaren att min skena hade lossnat. Han tittade men verkade inte bry sig, säger Rask.

Rask var mer eller mindre oförmögen att röra sig då Michail Sergatjov reducerade till 2–3. Efter målet kastade Rask i väg skenan innan han åkte till avbytarbåset för att få en ny.

– Jag kastade inte skenan mot någon. Om den träffade något så vill jag be om ursäkt. Jag ville bara göra alla uppmärksamma om att skenan hade lossnat, säger han.

I regelboken står det inget om att spelet måste stoppas om någon spelare har problem med utrustningen. Det enda undantaget är om en målvakt tappar hjälmen.

Matchserien fortsätter i Tampa under natten till tisdag.

Första slutspelsförlusten för Vegas

San Jose Sharks lyckades i natt kvittera matchserien mot Vegas Golden Knights. San Jose vann den andra matchen med 4–3 efter förlängning. Logan Couture gjorde det avgörande målet i powerplay fem minuter in i den andra förlängningsperioden.

Erik Haula fick en passningspoäng i matchen. Han fanns med i förarbetet till Nate Schmidts 3–3-kvittering i den tredje perioden.

Förlusten var Vegas första i slutspelet. Laget vann fyra raka matcher mot Los Angeles Kings i den första omgången och vann även den första matchen mot San Jose.

Videokälla: Viasat

Resultat:

Tampa Bay – Boston 2–6
BOS: Rask 34/36

Boston leder med 1–0 i matcher

Vegas – San Jose 3–4 efter förlängning
VGK: Haula 0+1, +/-0, 23:54
SJS: Donskoi 0+0, -1, 16:19

1–1 i matcher