Hoppa till huvudinnehåll

9200 österbottningar får ny arbetsgivare när landskapsreformen träder i kraft

Vårdpersonal på sjukhus.
Vårdpersonal på sjukhus. Bild: Kalevi Rytkölä / Yle vårdpersonal

Grovt räknat kommer 9200 arbetstagare i Österbotten att byta arbetsgivare från kommun till landskap i och med landskapsreformen. Men det blir inget uppsägningsskydd som vid tidigare kommunfusioner.

Arbetet med att planera personalbehovet i landskapen har inte kunnat starta på allvar eftersom lagarna inte ännu är godkända.

I juli ska lagarna träda i kraft och då skickas en förfrågan ut till kommunerna som ska besvaras senast den sista oktober.

Inget uppsägningsskydd längre

I samband med tidigare kommunfusioner har arbetstagarna fått ett femårigt uppsägningsskydd. Det kommer inte att finnas ett sådant skydd i samband landskapsreformen.

Anställda som direkt arbetar inom vård och omsorg kommer att behövas, medan de största omställningarna kommer att ske inom administrationen.

- Det finns inget uppsägningsskydd, men alla går över som gamla arbetstagare, säger landskapsdirektör Kaj Suomela.

Kaj Suomela, landskapsdirektör i Österbotten.
Landskapsdirektör Kaj Suomela. Kaj Suomela, landskapsdirektör i Österbotten. Bild: Yle/Markus Bergfors Kaj Suomela,landskapsdirektörer,Österbotten,suomela

Senast i slutet av oktober ska alla organisationer ha skickat en lista över de personer som är anställda och vilka deras uppgifter är. Enligt en grov uppskattning handlar det om ungefär 9200 personer.

- Vi vet inte exakt eftersom vi inte har en laglig rätt att fråga så länge lagarna kring vårdreformen och landskapsreformen inte har trätt i kraft.

Blir samarbetsförhandlingar aktuella?

En fråga bland alla andra är personalbehovet efter reformen.

Behövs alla anställda som funnits i de enskilda kommunerna när landskapet tar över ansvaret?

- Vi måste se tiden an och gå stegvis framåt och göra upp en plan över vad vi har och vad vi behöver, säger Kaj Suomela.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten