Hoppa till huvudinnehåll

Biblioteket i Ingå saknar tysta rum

En arbetsmodul, ett litet flyttbart ljudisolerat rum, där man kan jobba ostört till exempel på bibliotek eller i kontorslandskap.
Så här kan en större arbetsmodul se ut. En arbetsmodul, ett litet flyttbart ljudisolerat rum, där man kan jobba ostört till exempel på bibliotek eller i kontorslandskap. Bild: Smartblock Oy bibliotek,Ingå Kommun,tystnad,buller,arbetsro,arbetsmodul

Ingå bibliotek planerar att skaffa tysta moduler för kunderna.

Besökarna har efterlyst möjligheter att jobba och studera tyst på bibban.

Tanken är nu att skaffa arbetsmoduler för att garantera lugn och ro på bibban för dem som behöver det.

Tekniska nämnden tar på torsdag ställning till ett förslag om två moduler, en till övre våningen och en till nedre våningen.

Tysta flyttbara rum

Modulerna är flyttbara. De är också försedda med el och luftkonditionering.

Bibliotekschefen och barnbibliotekarien har bekantat sig med olika alternativ och föreslås en större modul (2,2 x 1,6 x 2,2 meter) till nedre våningen. Till övre våningen föreslås en mindre modul (1 x 1 x 2,2 meter). De skulle köpas från två olika företag.

Priset för modulerna uppskattas till cirka 30 000 euro.

Enligt uppgifter från det ena företaget kostar det drygt 500 euro per månad att leasa en större modul med treårigt avtal.

Biblioteket i Ingå finns i kommungården. Det är frågan om ett så kallat meröppet bibliotek där kunderna kommer in med egna koder också när personalen inte är på plats.

Korrigering onsdagen 2.5.2018 vid 11.50-tiden:
Det stod tidigare att priset är 30 000 euro för resten av året. Det var fel. Det är frågan om en engångsinvestering om 30 000 euro.

Tekniska nämnden remitterade ärendet 3.5 för ytterligare beredning.

Ingå bibliotek finns numera i kommunhuset i Ingå.