Hoppa till huvudinnehåll

Ingen vill renovera Kvarnbackens skola

Kvarnbackens skola i Borgå utifrån
Kvarnbackens skola i Borgå utifrån Bild: Yle/ Carmela Walder skolor (läroinrättningar),skolbyggnader,Borgå,kvarnbackens skola i borgå

Ingen har inom utsatt tid lämnat in anbud för att renovera Kvarnbackens skola. Det betyder att renoveringsarbetet kan inledas senare än planerat.

Upphandlingstiden för renoveringsarbetet vid Kvarnbackens skola gick ut den 28 april och inga anbud kom in inom utsatt tid.

Mera baracker

Lokalitetsdirektör Börje Boström tror att orsaken till att ingen företagare var intresserad av offerten är den strama tidtabellen och att arbetet delvis ska utföras medan undervisning pågår.

För att locka entrepenörer kommer Borgå nu att ordna flera tillfälliga lokaler för eleverna.

Förseningar

Meningen var att renoveringsarbetet skulle komma i gång i början av sommarlovet, men nu tvingas man rucka på tidtabellen.

Enligt Boström strävar Borgå efter att hitta en entrepenör så fort som möjligt. Den urspungliga tidtabellen inte kommer att hålla.

Borgå stad har fattat beslut om att Kvarnbackens skola måste renoveras för att råda bot på de ständiga problemen med inomhusluften i skolan. Det här trots att skolan grundrenoverades för bara några år sedan.

Hela skolan var under åren 2011-2012 evakuerad till baracker och andra skolhus.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland