Hoppa till huvudinnehåll

Henrik Tallinder osäker på framtiden: "Första gången jag funderar på att lägga av"

Henrik Tallinder
Henrik Tallinder. Henrik Tallinder Bild: Matti Raivio/All Over Press Henrik Tallinder

TPS försvarsgeneral från Sverige, Henrik Tallinder, säger till Yle Åboland att han nu för första gången i sin karriär funderar på att lägga skridskorna på hyllan.

Henrik Tallinder har varit assisterande lagkapten och en väldigt viktig spelare för Åbolaget de tre senaste säsongerna. Nu återstår att se om backen vars meritlista bland annat innehåller 678 NHL-matcher kommer att fortsätta eller inte.

- Just nu är jag inte sugen på att fortsätta spela ishockey, men det beror också på att det fortfarande svider att vi åkte ut redan i semifinalen mot Tappara. För den här säsongen kändes det verkligen som att vi hade chansen att gå hela vägen.

Det som förra året var ett rätt lätt och snabbt beslut är nu betydligt svårare.

- Efter säsongen 2017 kände jag en stor revanschlusta efter kvartsfinalförlusten mot HIFK och då bestämde jag mig rätt tidigt för att köra ett år till. Men det här är första gången jag har tankar på att lägga av.

"En sådan skada gör också att man börjar fundera på framtiden"

För Tallinders del tog den senaste säsongen slut redan i kvartsfinalserien mot SaiPa, då en knäskada satte stopp för fortsatt spel.

Skadan i sig satte inte punkt för svenskens karriär, men skadan gör att han just nu tvingas fokusera på rehabträning.

- En sådan skada gör också att man börjar fundera på framtiden. Så nu måste jag ta mig en lång funderare och det här handlar inte bara om mig, familjen är självklart lika viktig i det här läget. För att fortsätta måste jag ha det driv som krävs för att fortsätta, så vi får se om det drivet kommer tillbaka eller inte.