Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Dansarna i MGP 2018

Bild på dansarna för MGP 2018
Amelia Öström, Olivia Tuomaala, Maximilian Roininen, Emmy Dönnes, Patricia Sahi, Mirella Roininen, Benjamin Thorström, Nicole Aarnio, Oliver Brandt, Bianca Huhtamäki Bild på dansarna för MGP 2018 MGP Finland

Här har du de tio dansarna i MGP 2018, som är utvalda genom en casting via projektet Make Your Move.

Nicole Aarnio, 13 år, Esbo
Oliver Brandt, 10 år, Esbo
Emmy Dönnes, 12 år, Jomala
Bianca Huhtamäki, 12 år, Singsby
Maximilian Roininen, 10 år, Vanda
Mirella Roininen, 12 år, Vanda
Patricia Sahi, 14 år, Esbo
Benjamin Thorström, 12 år, Esbo
Olivia Tuomaala, 11 år, Lundo
Amelia Öström, 11 år, Esbo

Dessa tio dansare kommer att stå på scenen på den direktsända finalen den 6 oktober. Innan det kommer de alla att träffas under Camp MGP i sommar för att öva på sina scenframträdanden tillsammans med artisterna.

Lär känna de tio dansarna!

Amelia Öström
Amelia är 11 år och bor i Esbo. Hon gillar att dansa många olika dansstilar, och hennes högsta dröm är att få ha dans som yrke när hon blir stor. Amelias favoritfärg är gul och till en öde ö skulle hon ta med vatten och mat.

Olivia Tuomaala
Olivia är 11 år och bor i Lundo. Hon gillar akrobatik och hennes högsta dröm är att vinna mästerskapet i discodans. Olivias favoritfärg är mintrgrön och till en öde ö skulle hon ta med sin hund Luca.

Benjamin Thorström
Benjamin är 12 år och bor i Esbo. Hans dolda talang är att laga mat och högsta drömmen är att bli musikalstjärna. Benjamins favoritfärg är turkos och han skulle inte kunna leva utan familj, mat och vatten.

Patricia Sahi
Patricia är 14 år och bor i Esbo. Hennes dolda talang är att hon har ett superminne och hon skulle vilja resa jorden runt. Patricias favoritfärg är ljusblå och hon kan inte leva utan gröna äpplen.

Mirella Roininen
Mirella är 12 år och bor i Vanda. Hon gillar att sjunga och hennes högsta dröm är att uppträda på Broadway i New York. Mirella tycker om färgen babyrosa och till en öde ö skulle hon ta med en helikopter.

Maximilian Roininen
Maximilian är 10 år och bor i Vanda. Hans dolda talang är att kunna imitera Arnold Schwarzenegger och han skulle vilja leva i en värld utan rosk där alla djur har det tryggt att leva. Maximilians favoritfärg är himmelsblå och han skulle ta med sin mamma till en öde ö.

Bianca Huhtamäki
Bianca är 12 år och bor i Singsby. Hon kan baka utan recept och drömmer om att få ha en egen dansskola. Biancas favoritfärg är turkos och hon skulle ta med sig sällskap till en öde ö.

Emmy Dönnes
Emmy är 12 år och bor i Jomala. Hon är bra på gymnastik och drömmer om att ha en egen dansskola i Los Angeles. Emmy gillar färgen turkos och till en öde ö skulle hon ta med sig en kompis.

Oliver Brandt
Oliver är 10 år och bor i Esbo. Hans dolda talang är att hula med hula-hula ring och han drömmer om att få vara bakgrundsdansare till någon känd artist. Olivers favoritfärg är röd och till en öde ö skulle han ta med sin familj.

Nicole Aarnio
Nicole är 13 år och bor i Esbo. Hennes dolda talang är att hon kan lyfta på ett ögonbryn och hon drömmer om att delta i en danstävling utomlands. Nicoles favoritfärg är ljusröd och hon kan inte leva utan sin telefon och mat.

Nästa fredag får du se vilka artister som står på scen i MGP-finalen!

Vad är MGP?

Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15 åringar där finalisterna uppträder med sina egna låtar i den direktsända finalen som visas på Yle Fem och Yle Arenan den 6 oktober 2018.
Bidragen får vara skrivna på svenska, finska eller samiska.
Vinnaren får göra en egen musikvideo till sin låt. Alla låtar ges ut på skiva och sänds på radio.
Förutom artisterna uppträder de tio utvalda dansarna som bakgrundsdansare till finalisterna.


Vad är Make Your Move?

Make Your Move är ett dansprojekt som arrangeras av Finlands Svenska Ungdomsförbund i samarbete med låtskrivartävlingen MGP 2018, och är riktat till 8-15 åringar.
De dansare som valts ut får samarbeta med en professionell koreograf och uppträder under direktsändningen av MGP-finalen.

MGPs instagramflöde