Hoppa till huvudinnehåll

Ollis EM-succé efter skadorna: Tränarens taktiska drag säkrade guld

Petra Olli.
Tränaren Ahto Raska utmanade domarnas domslut i slutskedet av Petra Ollis EM-final. Petra Olli. Bild: Lehtikuva Petra Olli

Petra Olli är Europamästare i brottning igen. En tajt final mot från tidigare okänt azeriskt motstånd såg ut att rinna finländskan ur händerna, men tränaren utmanade ett domslut – och det avgjorde till Ollis fördel.

Med blott femton sekunder kvar av EM-finalen såg det illa ut för Petra Olli. Hennes azeriska motståndare Elis Manolova verkade ha utjämnat till 3–3 – ett resultat som hade räckt till guld i 65 kilosklassen.

Då kastade Ollis tränare Ahto Raska in kudden och utmanade domarens beslut. Domarna strök poängen efter en granskning och där rann också Manolovas guld ut till sand.

Olli höll emot, reste sig vid slutsignalen och firade EM-guldet.

– Det blev tajt på slutet, men inga segrar kommer enkelt. Ett EM-guld är aldrig enkelt att ta, säger Olli.

Hoppa över Twitterpostning

På finländskans meritlista finns sedan tidigare EM-guld och VM-silver, men trots det har vägen fram till framgångarna kantats av problem för Ollis del. Både 2015 och 2017 tvingades hon stå över EM på grund av skadeproblem.

Uppladdningen till det här mästerskapet har inte varit mycket bättre. I fjol hade hon problem med ett knä och under de här EM-dagarna har hon haft problem med en arm.

– Den har hållit i några matcher, så den ska väl hålla en match till, konstaterade Olli inför finalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport