Hoppa till huvudinnehåll

Kosläpp i Vik - se video!

Flera tusen personer hade samlats i Vik i Helsingfors för att följa med vårens kosläpp på lördagsförmiddagen. Yle sände vårevenemanget direkt.

Många uppfattar kosläppet som ett centralt vårtecken.

Kosläppet vid Helsingfors universitets agrikultur- och forstvetenskapliga fakultets undervisnings- och försöksgård i Vik har traditionellt lockat stora skador åskådare, så även den här gången.

Vik ligger bara åtta kilometer från Helsingfors centrum, men erbjuder stadsborna en möjlighet att stifta bekantskap med livet på landet, bland annat produktionsdjur som korna.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes