Hoppa till huvudinnehåll

Vattnet visade våldsam kraft i Ankara - och bilarna sveptes iväg som båtar

En översvämningsvåg har skapat kaos i Turkiets huvudstad Ankara. Invånarna förskräcktes av den våldsamma kraft som vattenflödet hade.

Åtminstone 160 bilar och 25 affärslokaler förstördes då de sveptes med de vattenmassor som satte sig i rörelse i samband med våldsamma översvämningar i Turkiets huvudstad Ankara.

Det plötsliga vattenflödet svepte igenom Ankara på lördag morgon. Vattenströmmarna förde med hård fart med sig bilar, och många invånare i staden förskräcktes av den kraft som vattnet hade.

Regn hade förutspåtts för Ankara - men det ösregn som drabbade staden var speciellt kraftigt.

Fyra människor skadades i översvämningarna.

Översvämning i Ankara
Översvämning i Ankara Bild: AFP / Lehtikuva Ankara,Turkiet,översvämningar,bilar

Källor: Reuters, AP

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Utrikes