Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Sommarloven är vid rätt tidpunkt, många invandrare klarar sig bra, algoritmer tar över i finansvärlden och en kolumn om förhållandet människa-natur

Två pojkar cyklar på en stig ute på landet.
Två pojkar cyklar på en stig ute på landet. Bild: Mostphotos/Boris Terekhov sommar,sommarlov,cyklar,cykling,ängar,naturen,Vegetation,skogar,utflykter,barn (familjemedlemmar),pojkar,Landet,maskros,Stig

Här kommer lite läsning för söndagskvällen.

Många hävdar att skoleleverna skulle få fler fina sommardagar om man flyttade fram sommarlovet med två veckor. Enligt Meteorologiska institutet verkar det ändå som om loven är perfekt placerade som det är.

Många av dem som har kommit till Finland från länder utanför EU:s gränser blir brobyggare som bidrar både kulturellt och ekonomiskt i sitt nya hemland.

Algoritmer och robotar tar över i finansvärlden. Robotar med artificiell intelligens tar självständiga beslut om att placera folks pengar. Forskare undersöker nu om robotarna förorsakar börskrascher.

Vi sliter ut miljön och vet inte hur vi kan få stopp på det - kan filosofi ge oss några svar? Sebastian Bergholms kolumn handlar om förhållandet människa - natur - och synen på oss själva.