Hoppa till huvudinnehåll

Många sökande till jobben vid barnskyddet i Pargas - "Ett glädjande tecken på att allt inte är förstört"

Två barn i stövlar
Två barn i stövlar Bild: Yle/Anna Savonius barnstövlar

När stadsstyrelsen i Pargas möttes på måndagen diskuterades bland annat den senaste tidens turbulens inom stadens social- och hälsovårdsavdelning.

Positivt för Pargas i allmänhet och för stadens barnskydd i synnerhet är att de tre lediga jobben som socialarbetare har lockat 26 sökande.

- Vi har lovat en lön på 3650, vilket är den högsta lönen i landskapet för den här typen av jobb. Vår nya enhetschef Sami Salmivirta har också ett bra kontaktnätverk, vilket underlättar rekryteringen. Men framför allt är det här ett glädjande tecken på att allt negativt som har lyfts fram den senaste tiden inte har förstört allt, säger stadsstyrelsens ordförande Mikael Holmberg (SFP).

styrelsens ordförande Mikael holmberg
Stadsstyrelsens ordförande Mikael Holmberg. styrelsens ordförande Mikael holmberg Bild: Yle/Johanna Ventus styrelsens ordförande mikael holmber

Måndagens diskussion kring den senaste tidens turbulens hamnade dock enligt Mikael Holmberg lite på hälft i och med att stadsdirektör Patrik Nygrén var sjuk.

- Diskussionen blev kortare än vad den skulle ha varit om han hade varit med på mötet, säger Mikael Holmberg.

Utredningen kring barnskyddet som stadsdirektör Patrik Nygrén gör tillsammans med en referensgrupp fick nyligen tillläggstid och planen är att nästa steg i den utredningen ska presenteras den 28 maj.

m/s Satava trafikerar längs Iniörutten.
Iniö gästhamn. m/s Satava trafikerar längs Iniörutten. Bild: Yle/Johanna Ventus Iniö,iniö gästhamn,Satava

Pargas letar ännu efter en ny företagare till Iniö

På måndagens möte godkände stadsstyrelsen uppsägningen av avtalet med företaget Galonis gällande gästhamnen i Iniö.

Pargas stad skulle gärna se att samma företagare driver både gästhamnen och lanthandeln i Iniö.

Stadsstyrelsen befullmäktigade stadsdirektör Patrik Nygrén att säga upp underhålls- och skötselavtalet med Galonis med omedelbar verkan gällande hamnverksamheten i Iniö och ingå ett kortvarigt avtal på maximalt 10 månader med en annan företagare eller ett annat företag.

Efter omröstning godkände stadsstyrelsen även förslaget på att Pargas stad ska bevilja en garanti för företaget Skärgårdshavets sorteringsstation i Käldinge fiskehamn.

Enligt Holmberg förbinder sig staden att se till att verksamheten fortsätter om den nuvarande verksamheten skulle ta slut, eller om företaget skulle gå i konkurs.

Artikeln uppdaterades 8.5.2018 klockan 10:50 med tilläggsinformation om hamnverksamheten i Iniö.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland