Hoppa till huvudinnehåll

Peter Bergman ny teknisk chef i Ingå

En man som heter Peter Bergman.
Peter Bergman. En man som heter Peter Bergman. Bild: Ingå kommun \ Benjamin Lundin Ingå,Ingå Kommun,teknisk chef,Peter Bergman

Ingå kommunstyrelse beaktade totalt 17 ansökningar vid valet av ny teknisk chef till kommunen och valet föll på Peter Bergman. Bergman var en av dem som sökte jobbet i den första omgången, men som då inte blev vald.

Peter Bergman är född år 1960 och är bosatt i Ingå. Han jobbar på företaget ISS tekniset palvelut, ett bolag som sysslar med bland annat teknisk service av fastigheter. Han har en prövotid på sex månader.

Andra försöket

Det var nu andra gången inom en kort tid Ingå tvingades annonsera efter en teknisk chef till kommunen.

Ann-Marie Vainio valdes till ny teknisk chef i februari, men hon meddelade senare att hon trots allt inte tar emot jobbet.

Ingås tidigare tekniska chef, Alexandra Forsén, slutade i januari.

Den här gången kom åtta ansökningar in och man beaktade också nio tidigare ansökningar. Peter Bergman var alltså en av dem som sökte samtidigt som Ann-Marie Vainio.

Då Vainio anställdes stod valet mellan henne och Christian Cavonius. Kommunstyrelsen röstade senast med rösterna 6-3 för Vainio.

Ilmari Viljanen i reserv

Den här gången röstade kommunstyrelsen också, men Christian Cavonius namn var inte med i omröstningen trots att också hans ansökan fortfarande var aktuell.

Nu röstade kommunstyrelsen mellan Peter Bergman och Ilmari Viljanen, som för några år sedan jobbade som kommuningenjör i Ingå.

Rösterna föll 7-1. Det var Annika Wide (SFP), ersättare för Marie Bergman-Auvinen, som röstade för Viljanen.

Ilmari Viljanen valdes till reserv ifall Bergman inte tar emot jobbet.

Kommunstyrelsens ordförande, Henrik Wickström (SFP), motiverade efter mötet helt kort valet av Bergman.

- Styrelsen ansåg att Bergman bevisade att han framför allt har den tekniska kunskapen vi behöver för tillfället inom vår förvaltning.

Totalt fyra av de sökande intervjuades av kommunstyrelsen tillsammans med tekniska nämndens ordförande och vice ordförande.