Hoppa till huvudinnehåll

Putin installerades för fjärde gången - svor eden i Kremls gyllene sal

Vladimir Putin installerades i dag - än en gång - som president i Ryssland. Ceremonin genomfördes med pomp och ståt i Kremls gyllene salar.

Det här var fjärde gången som Putin tog emot presidentämbetet, och han ska nu styra landet i sex år till.

Efter installationsceremonin talade Putin om viktiga satsningar i det ryska samhället. Levnadsstandarden ska höjas.

Hälsovården och utbildningen ska utvecklas och barnfamiljerna ska få stöd. Ryssland ska också se över sin egen säkerhet - samtidigt som landet är redo för samarbete med omvärlden.

Vladimir Putin sade också att han tror att hans plikt och meningen med hela hans liv är att han gör sitt yttersta för fred och blomstring i Ryssland både i nuet och i framtiden - för hela folket, för varje familj.

Putin föreslog att Medvedev fortsätter som premiärminister

Som väntat föreslog Putin för duman att den sittande premiärministern Dmitrij Medvedev fortsätter som premiärminister i den nya regeringen.

Valet av ny premiärminister är en av de starkaste signalerna om vad Putins inrikespolitik kommer att betona de närmaste sex åren.

Den 52-åriga Medvedev valdes in i regeringen första gången år 2005 och har sedan dess fungerat som Putins parhäst.

Stora ekonomiska utmaningar

President Putin har stora ekonomiska utmaningar. Det ryska folkets personliga ekonomi har stagnerat under de senaste åren.

I mars sade Putin i sitt linjetal att den ryska ekonomin behöver göra ett stort ryck framåt, och att landets suveränitet i annat fall är hotat.

Finansieringen av utlovade reformer är dock öppen.

Källor: Reuters, AP, AFP,Tass

(Artikeln uppdaterades klockan 14.50 med uppgiften om Medvedev)

Läs mera:

Vladimir Putin inleder sin fjärde presidentperiod i dag

I dag installeras Vladimir Putin än en gång som Rysslands president för de närmaste sex åren. Putins första uppgift blir att utnämna en ny premiärminister. Även i det valet finns det bara en förhandsfavorit.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes