Hoppa till huvudinnehåll

Nakenlöftet som höll – åldermannen klädde av sig efter VM-guldet i Sheffield

Mark Snooker intervjuas efter VM-guldet i snooker.
Walesaren Mark Williams intervjuas efter VM-guldet i snooker. Mark Snooker intervjuas efter VM-guldet i snooker. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press snooker,Mark Williams

Han höll det han hade lovat, den nybakade världsmästaren i snooker, Mark Williams från Wales. Inför turneringen hade 43-åringen lovat att ge segerintervjun naken ifall han skulle vinna VM-guld. Sagt och gjort, efter en dramatisk 18–16-seger mot John Higgins var "nakenchocken" ett faktum!

Den fyrfaldige världsmästaren Higgins fick ge sig i finalen i Sheffield, trots att han hämtade in ett stort underläge från 7–14 innan Williams gick ifrån och vann finalen i Crucible-teatern i Sheffield med 18–16.

År 2017 lyckades Willimas inte kvala in till VM och övervägde att kasta in handduken.

– Det är otroligt. För ett år sedan var jag inte ens här, jag tittade på finalen i en husvagn. Jag funderade på allvar att ge upp och sluta, men min fru Joanne sade åt mig att jag inte kan ligga och sova i 24 timmar om dygnet, sade mästaren till BBC.

Segraren Williams blev med sina 43 år den äldsta mästaren på 40 år.

– Man måste beundra det sätt Williams spelar på efter att Higgins kom ikapp. Han var så lugn och visade vilket otroligt temperament han har. Någonstans ifrån hittade han ännu en växel och gick ifrån sin motståndare, sade den sjufaldige världsmästaren Stephen Hendry enligt BBC.

Och löftet om en naken segerintervju höll han alltså – trots att han där inte kastade in handduken.

Williams själv hade också två tidigare VM-titlar på sin meritlista från åren 2000 och 2003.