Hoppa till huvudinnehåll

Finland nära överraskning i U17-EM – regerande mästaren Tyskland avgjorde i slutminuterna

Olga Ahtinen i en VM-kvalmatch mot Israel 2017.
Olga Ahtinen i en VM-kvalmatch mot Israel 2017. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Olga Ahtinen,Finlands damlandslag i fotboll

Finlands U17-fotbollsflickor åkte på en dramatisk förlust i EM-premiären. Tyskland som försvarar Europamästerskapet lyckades ändå knipa segern efter ett sent avgörande.

Tyskland förde spelet och hade gott om chanser men det var Finland som slog till först. Efter en mållös första halvlek gjorde Aino Vuorinen 1–0 efter 53 minuter.

Leningen höll ändå inte ända till slut. Men nio minuter kvar utjämnade Tysklands Shekiera Martinez och det var samma spelare som var framme och slog in segermålet då matchuret visade 80 minuter (i U17 spelar man 40 + 40 minuter).

Tyskland avfyrade sex skott på mål medan Vuorinens fullträff var det enda finländska försöket som riktade sig mot det tyska målet.

– Resultatet är en hård smäll efter att vi tappade ledningen i slutet. Vi spelade modigt och ville vinna, det svider att vi inte fick en belöning. Jag är ändå oerhört stolt över spelarna, säger Finlands chefstränare Marko Saloranta på Bollförbundets webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

I EM spelar åtta lag som är indelade i två grupper, ettorna och tvåorna avancerar till semifinal. Finlands nästa match är på lördagen då laget möter turneringsvärden Litauen och på tisdagen står Holland för motståndet.

– Mot Litauen behöver vi ett bra resultat och det tänker vi se till att vi får, slår Saloranta fast.

Finland – Tyskland 1–2 (0–0)

1–0 Aino Vuorinen, 53 min
1–1 Shekiera Martinez, 71 minuter
1–2 Shekiera Martinez, 80 minuter

Läs också

Nyligen publicerat - Sport