Hoppa till huvudinnehåll

Hårda namn till VM: Sverige och Tjeckien får förstärkningar från NHL

David Pastrnak skjuter.
David Pastrnak var Bostons bästa målskytt den här säsongen. David Pastrnak skjuter. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press David Pastrňák,Boston Bruins,NHL,ishockey

Pittsburgh Penguins-anfallaren och tvåfaldige Stanley Cup-vinnaren Patric Hörnqvist vill ansluta sig till Tre Kronor. Tjeckien får i sin tur två NHL-förstärkningar från Boston.

Att Boston Bruins eliminerades i NHL-slutspelet blev en lottovinst för Tjeckien då anfallsduon David Krejci och David Pastrnak reser till Danmark.

Pastrnak har varit i bra form den här säsongen och snittade så gott som en poäng per match i NHL. På 82 matcher noterades högeryttern för 35+45=80 poäng. I playoff gick det ännu hårdare då han på 12 matcher gjorde 6+14=20.

Krejci stod för poängen 7+27=44 på 64 grundseriematcher och 3+7=10 i slutspelet.

Patric Hörnqvist.
Patric Hörnqvist. Patric Hörnqvist. Bild: imago/Xinhua/ All Over Press Patric Hörnqvist

Sveriges lag ser i sin tur ut att få en tvåfaldig Stanley Cup-vinnare i sina led då Patric Hörnqvist vill förlänga sin säsong med VM efter att hans Pittsburgh slogs ut av Washington i den andra slutspelsomgången i NHL.

Enligt Radiosporten är Hörnqvists deltagande ännu inte 100 procent säkert men det är sannolikt att han är med i Sveriges sista gruppspelsmatch mot Ryssland nästa tisdag.

Hörnqvist grundseriesaldo var 29 mål och 20 assister på 70 matcher. I playoff blev det 5+6=11 poäng på 10 matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport