Hoppa till huvudinnehåll

Rönnberg kritisk mot de egna men hyllar Dicken: ”Helt ofattbart vilken nivå de kom upp till”

Nico Rönnberg.
Nico Rönnberg. Bild: Handbollförbundet. handboll,nico rönnberg

Nico Rönnberg ger en eloge åt Dicken som överraskade de flesta och gjorde vårens finalserie till den mest spännande på flera år.

– Jag tycker att vi ska ta hatten av och ge en eloge åt Dicken. Jag tycker att de spelade jättebra i många matcher. Helt ofattbart vilken nivå de kom upp till. Det var många unga killar som tog för sig.

Så säger Nico Rönnberg som spelade bara några minuter i hela finalserien. Rönnberg som lider av en axelskada kom in i slutet av matchen och spelade genast en avgörande roll.

– Inte är det bara min bedrift att vi vänder. Men vi låg under med två mål och både anfalls- och försvarsspelet såg bedrövligt ut. Tränaren hade kanske inte planer på att lägga in mig utan det var ett sista kort som han måste pröva.

Rönnberg fick genast fart på Cocks anfallsspel och satte själv in en boll. Men egentligen var det inte alls meningen att ta några avslut.

– Jag tog två skott som jag kanske inte borde ta med min axel men det var lite måsta på när jag kom så nära. Jag kan bara skjuta på kanske 70 procent. Bra att det är slut nu så får jag fortsätta med rehabiliteringen. Axeln borde vara i skick efter någon vecka.

Kritiskt mot inställningen

Även om Rönnberg beskriver finalserien som kul och tror att det gjorde gott åt den finländska handbollen så är han inte imponerad av hur det ibland såg ut i de egna leden.

– Många av våra spelare kan inte vara helt nöjda. Jag vill inte ta något bort av Dicken men vi gick ner i nivån i många matcher. Det finns mycket att jobba på och många av spelarna saknade en kämpaglöd som man måste ha i matcher som dessa.

– Men vi har haft en lång säsong och det är skönt att den är över, säger Rönnberg.

Cocks firar.
Cocks firar. Bild: Lehtikuva handboll,Riihimäki Cocks

”Far inte till någon turkisk liga”

Efter att mästerskapet avgjorts påstod Cocks-kaptenen Teemu Tamminen att Rönnberg skulle ha sålts till Kiel. Det här stämmer ändå inte, i alla fall ännu.

– Det har funnits många intresserade men ingenting är klart. Vi har bra saker på gång med Cocks så jag ser ingen idé i att byta klubb om jag inte får något riktigt intressant.

En sak som bromsar Rönnbergs flyttiver är att han har ett åtta månader gammalt barn hemma i Karis.

– Förr eller senare kommer jag att sticka men troligtvis stannar jag i Cocks ännu i ett eller två år.

Rönnberg medger ändå att det inte är helt uteslutet att något skulle hända redan tidigare.

– Det finns några klubbar som jag ännu väntar på besked av. Det handlar om bättre klubbar, kanske inte toppklubbar men bättre klubbar i Europa, det är sådana som jag vill till. Inte far jag till någon turkisk eller rumänsk liga fast det skulle komma bra pengar utan det är de större ligorna som intresserar.

Det svider, men Dicken tänker fira

Dicken förlorade med 1–3 i matcher men som Rönnberg säger så har lagen absolut ingen orsak att skämmas över sin finalinsats.

Drumsölaget hade aldrig förr tagit en finalseger över Cocks då utmanarna vann det första mötet i Riihimäki. I den andra matchen var Cocks bättre och segern var inte hotad, men i de två senaste drabbningarna var Dicken väldigt nära nya stordåd.

– Det svider ju nog lite när vi var så nära igen. Men om man tittar på säsongen som helhet så är jag nog otroligt stolt över att vi lyckades pressa Cocks i fyra matcher. Inte kan man vara helt missnöjd, säger Robin Granlund.

Bojan Zupanjac anfaller.
Bojan Zupanjac anfaller. Bild: Handbollförbundet. Riihimäki Cocks,Dicken,handboll,robin granlund

Trots att det känns surt att se på då Cocks firar ännu ett mästerskap så menar Granlund att det säkert blir lite festligheter också i silverlaget.

– Jag tror att alla vet att vi har gjort en bra säsong. Nog måste vi ju fira det här på något sätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport