Hoppa till huvudinnehåll

Bjud på en somrig crumble av drönarlarver med kokos och hallon

Portion med drönarlarv-crumble med  kokos och hallon
Portion med drönarlarv-crumble med kokos och hallon Bild: Yle/Maria Lång Hallon,kokos,Strömsö (tv-program),crumble

Efter midsommar har honungsbiets drönare gjort sitt i kupan. När arbetarbina vill slänga ut dem kan vi ta larverna till vara. De smakar naturligtvis lite honung och är enkelt tillredda i stekpannan.

Ingredienser, 4 pers:

  • 50 g drönarlarverna
  • 3 msk kokosolja
  • salt
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl havremjöl
  • 1 msk kokossocker
  • 1 tsk salt
  • 2 askar fräska hallon
  • 2 tsk kardemumma

Gör så här:

  1. Stek de frusna drönarlarverna i kokosolja på hög värme.
  2. Sänk temperaturen när fukten har avdunstat.
  3. Strö på salt och ta bort drönarlarverna för avkylning.
  4. Lägg ugnen på 175 grader.
  5. Lägg halverade hallon på pajformens botten.
  6. Rör ihop kokosflingor, havremjöl, salt och socker.
  7. Tillsätt kokosolja och strö blandningen över hallonen.
  8. Lägg på drönarlarverna.
  9. Grädda i ugnen 20-25 minuter i 175 grader.

Servera drönarlarv-crumble med färska hallon och citronmeliss.

Portion med drönarlarv-crumble med kokos och hallon
Portion med drönarlarv-crumble med kokos och hallon Bild: Yle/Maria Lång crumble,Strömsö (tv-program),matrecept

Nyligen publicerat - Mat och dryck