Hoppa till huvudinnehåll

DI: Attendo säljer sina finländska hälsovårdstjänster - Terveystalo den mest sannolika köparen

Skylt på väggen av Attendos Servicehus Lähde i Hangö
Skylt på väggen av Attendos Servicehus Lähde i Hangö Bild: Yle/Linus Westerlund Västnyland,Hangö,vinter,Servicehus,Lähde,Attendo

Den svenska vårdjätten Attendo planerar att sälja sin hälsovårdsverksamhet i Finland rapporterar Dagens Industri i Sverige (kräver inloggning). Attendo hoppas dra in minst 190 miljoner euro på försäljningen. Enligt DI:s källor är finska Terveystalo den mest sannolika köparen.

Attendo meddelade redan i mars att bolaget vill växa inom vård och omsorg, och överväger att sälja sin hälso- och tandvårdsverksamhet i Finland.

Bolaget väntar sig att anbuden ska börja trilla in i mitten av maj. Priset på hälsovårdsverksamheten i Finland tros landa på mellan 190 och 240 miljoner euro.

Attendo vill inte kommentera uppgifterna, men mest sannolika köparen är alltså finska Terveystalo, enligt DI.

Terveystalo bekräftade på sent på fredag eftermiddag i ett pressmeddelande att man som ett strategiskt alternativ överväger att köpa Attendos hälsovårdstjänster i Finland.

- Om en sådan process skulle vara på gång skulle Terveystalo säkert se på den som på vilken annan motsvarande process inom branschen, sade kommunikationschef Jenni Rantanen tidigare på fredagen.

Terveystalo är listat på Helsingforsbörsen.

Attendo har förutom Sverige och Finland också verksamhet i Norge och Danmark. I Finland erbjuder bolaget bland annat tandvårdstjänster och arbetshälsovård. Attendo sköter också social- och hälsovårdstjänster i fem kommuner.

Sammanlagt har Attendo ungefär 10 000 anställda i Finland.

Uppdaterad 11.5 klockan 22.03 med uppgifter från ett pressmeddelande från Terveystalo.

Läs också