Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Distance Girls: Finalist i MGP 2018

Mie Frostdahl, Felicia Sundström och Moa Gripenberg
Mie Frostdahl, Felicia Sundström och Moa Gripenberg Mie Frostdahl, Felicia Sundström och Moa Gripenberg MGP Finland,MGP2018

Distance Girls består av Mie Frostdahl, Moa Gripenberg och Felicia Sundström. De är en av de tio utvalda till årets MGP-final som sänds den 6 oktober 2018 på Yle Fem och Yle Arenan.

Distance Girls - "Nån som ser mig"

Mie, Moa och Felicia har träffats via MGP:s WhatsApp-grupp och har alltså aldrig träffats på riktigt. De kommer att träffas för första gången under MGP-lägret i juni. Moa är låtskrivare medan Mie och Felicia kommer att uppträda med låten på finalen.

Deras låt handlar om mobbning och att vara ensam. Om de vinner lovar Felicia att äta friterade syrsor medan Mie lovar att sjunga låten på en offentlig plats och Moa kommer att vara vegetarian i en vecka.

Mie Frostdahl bor i Nykarleby, Moa Gripenberg i Jakobstad och Felicia Sundström i Ekenäs. De är alla tre 12 år gamla.

Det var ganska oväntat. Jag bara skrev en text och sedan skickade vi in den.

Moa har sjungit i hela sitt liv och skrivit låtar nu som då. När hon fick veta att de kommit med blev hon överraskad och glad. Det hade gått ganska snabbt att skriva texten och därför förväntade hon sig inte att de skulle komma med. "Det var ganska oväntat. Jag bara skrev en text och sedan skickade vi in den. Men jag blev väldigt glad!", berättar Moa.

Titta hur Felicia reagerade när hon fick veta att de kommit med i MGP

Kolla in hur Mie reagerade när hon fick veta att de kommit med i MGP

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Yle.

Instagram: #mgpfinland
MGPs instagramflöde