Hoppa till huvudinnehåll

EIF:s damer förlorade mot HIFK Stadin Mimmit

EIF- damernas match mot FC Espoo.
Bild från damernas match mot FC Espoo EIF- damernas match mot FC Espoo. Bild: Patric Westerlund Västnyland,fotboll,mitt västnyland

Torsdag 10.5 stannade EIF-damernas segertåg - förhoppningsvis endast tillfälligt. Bortamatchen mot HIFK/Stadin Mimmit slutade med en knapp förlust mot hemmalaget, som knep åt sig en trepoängare med slutresultatet 2-1.

Största delen av matchen var det EIF som förde spelet. Hemmalaget backade hem och satsade mest på försvar och bollinnehavet låg mestadels hos de grönvita.

EIF-damerna kämpade bra och kom till flera fina målchanser, men tyvärr lyckades ingen hitta nätmaskorna ännu i den första halvleken även om det kändes som om ett mål låg i luften.

Motståndarnas målvakt hade en bra dag och såg till att hålla sitt lag inne i matchen.

Öppningsmålet kort njutning

Ganska snabbt efter halvtidsvilan fick EIF-damerna utdelning för sitt kämpande. Efter en hörna blev det stökigt framför HIFK:s mål, och Janina Broman fick in bollen mellan stolparna.

Ledningsmålet kändes både välkommet och rättvist med tanke på hur matchbilden sett ut så långt.

Hemskt länge fick bortalaget dock inte njuta av öppningsmålet, då HIFK ca fem minuter senare kvitterade genom att nicka in bollen på en hörna.

Detta gav ny energi åt hemmalaget, som en stund senare ännu gjorde ett mål till.

- VI gjorde en helt bra match idag, säger EIF-tränaren Marco Werner. Vi förde spelet och kom till bra lägen, men sedan saknades det sista och vi fick inte bollen i mål. HIFK hade inte många farliga lägen i matchen, men de lyckades utnyttja sina chanser bättre. En vinst eller oavgjort skulle kanske ha känts mera rättvist, men nu gick det så här den här gången.

Mera fysiskt spel behövs

EIF-damerna har haft ett tufft matchtempo den här veckan, då de spelade sin senaste match för endast två dagar sedan. Truppen var ganska långt densamma på både tisdag och torsdag.

- Tyvärr saknade vi en del spelare idag, och hade behövt ha flera bytesspelare. Eventuellt låg tisdagens tuffa match lite i benen ännu, och så blev det idag en tung match i varmt väder och med högt tempo. Flera spelare såg ganska trötta ut, och hade behövt få någon minut vila mellan varven för att sedan orka fortsätta jobba. Laget gjorde en helt okej insats idag, men fortfarande efterlyser jag betydligt tuffare spel från vår sida. Vi måste bli mera fysiska - nu är det många gånger så att vi inte ens förlorar närkamperna, utan vi undviker dem helt och hållet och backar undan istället. Då är det svårt att vinna matcher på den här nivån. Vi måste våga både ge och ta lite stryk, och vi måste bli bättre på att vinna bollar och stressa motståndarna så att de inte får tid med bollen. Det finns mycket som vi redan gör bra, men det finns också mycket som kan bli bättre, analyserar tränaren.

Matchens lirare: Janina Broman

Sin nästa match spelar EIF-damerna torsdag 17.5 i Borgå mot FCFJ.

Truppen 10.5: Jenni Möller, Mimmi Björklund, Josefine Sundqvist, Felicia Gröning, Jenny Sundblom, Carmela Grönqvist, Rebecka Mannström, Emma Westerdahl, Ida Westerlund, Janina Broman, Jill Illman, Znar Ismaelsson, Desiree Lindholm, Patricia Raearo.

Text: Josefine Mannström

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.