Hoppa till huvudinnehåll

EIF:s damlag fortsätter vinna i damtrean

 EIF:s Rebecka Mannström i kamp om bollen med FC Espoos Oona Harju.
EIF:s Rebecka Mannström i kamp om bollen med FC Espoos Oona Harju. EIF:s Rebecka Mannström i kamp om bollen med FC Espoos Oona Harju. Bild: Patric Westerlund Västnyland,Ekenäs IF,mitt västnyland

Tisdag 8.5 spelade EIF:s fotbollsdamer sin tredje match i div. 3. Den tredje matchen innebar samtidigt den tredje trepoängaren, och i tabellen ligger laget för tillfället etta med maximala nio poäng så här långt.

Den tredje segern satt dock hårt åt, då FC Espoo/2 bjöd på hårt motstånd. Matchen slutade 2-1 till de grönvita.

- Den här matchen var nog överlägset den tuffaste hittills, och vi fick verkligen slita för segern den här gången. FC Espoo-spelarna var starka och snabba och spelade en fysisk fotboll. Vi fick en ganska trög start på matchen och var sega i första halvlek. Vi var för passiva och stillastående och kom inte igång ordentligt. Eventuellt var vi lite bekväma efter de första två matcherna, där vi kommit ganska lätt undan, och blev nu lite överrumplade av att motståndet nu var så pass mycket tuffare, säger EIF-tränaren Marco Werner.

EIF hittade inte rytmen i första halvlek

I första halvlek hade FC Espoo bättre kontroll över matchen. EIF hittade inte sin rytm i spelet, och det utnyttjade motståndarna.

- Vi låg fel i positioner och tappade markeringar. FC Espoo var hungrigare och först på de flesta bollarna, säger Werner. Vi var försiktiga och feltajmade och gjorde det onödigt lätt för motståndarna.

Inga mål sågs dock i den första halvleken, utan till pausvila gick man med ställningen 0-0.

Attityd och tempo ändrade efter pausen

Till andra halvlek var det ett helt annat EIF som stegade ut på Centrumplan. Laget spelade betydligt tuffare och visade mycket mera vilja än under den första trekvarten.

EIF-damerna började få ett litet övertag på planen, men trots det var det ändå motståndarna som kom åt att näta först.

- Jag är stolt över hur vi ändrade både attityd och tempo efter pausen. Endast några minuter in i den andra halvleken tog motståndarna ledningen, men vi orkade fortsätta kämpa och visade att vi verkligen ville vinna den här matchen.

Efter motståndarnas ledningsmål valde Werner att göra några positionsbyten bland de egna spelarna, vilket visade sig vara ett väldigt lyckat drag.

Roligt att vinna efter tuff kamp

Rebecka Mannström kom upp i anfallet, och hon hann inte vara länge där innan hon kvitterade till 1-1.

Inte långt därefter jobbade Mimmi Björklund åt sig bollen när motståndarnas målvakt hade problem med en svår hemåtpassning, varpå hon gjorde segermålet när hon rullade bollen i tomt mål.

- Mimmi jobbade verkligt bra idag, och det var väldigt roligt att hon fick utdelning för sitt slit. Överlag lyfte sig hela laget efter pausen, och jag är stolt över hur vi vände den här matchen. Att vinna är alltid roligt, men visst känns det ännu bättre efter att man verkligen har fått kämpa för de där tre poängen, säger den nöjda tränaren.

Matchens lirare blev denna gång Mimmi, som således fick med sig lagets vandringspris - dock endast för några dagar, eftersom laget spelar sin nästa match redan torsdag 10.5.

- Vi åker till Helsingfors för att möta HIFK/Stadin Mimmit. Det blir garanterat också en tuff match, speciellt eftersom vi tyvärr saknar flera spelare, men det är bara att gå in och ge järnet och så får man se hur långt det räcker, avslutar Werner.

Truppen 8.5:
Jenni Möller, Josefine Sundqvist, Felicia Gröning, Jenny Sundblom, Ida Westerlund, Mimmi Björklund, Noora Renström, Znar Ismaelsson, Rebecka Mannström, Emma Westerdahl, Jill Illman, Carmela Grönqvist, Janina Broman, Desiree Lindholm, Josefin Ginlund, Vilja Bergholm

Text: Josefin Mannström

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.