Hoppa till huvudinnehåll

Förlust för EIF B17 fotbollspojkar mot Inter

 August Björklund i närkamp.
August Björklund i närkamp. August Björklund i närkamp. Bild: Tove Gustafsson Västnyland,fotboll,mitt västnyland

Det var strålande sol med en frisk ostlig vind när EIF B17 på Centrumplan fick besök av Inter från Åbo i fotbollens division 1 på torsdagen. En glädjande stor publik hade också kommit på plats för att njuta av vädret och fotboll.

Inter var ett väntat tufft lag, som bland annat kvalade för spel i FM-ligan efter höstens serie.

Matchen började med fart, och efter bara någon minut spelat hade Inter ett öppet läge efter en snabb kontring, men skottet från nära håll gick i stolpen och sedan i famnen på målvakten Albin Wasiljeff.

Några minuter senare hade EIF ett bra läge när Sami Kankaristo spelades igenom på vänsterkanten och gav ett hårt inlägg. Jakob Metzner var först på bollen, men Inters målvakt gjorde en paradräddning till hörna.

Vid 12:e minuten kom sedan öppningsmålet, när en hörna av Inter oturligt knoppades in i EIFs egna mål.

Inter aktivare i första halvlek

Det var också Inter som såg aktivare ut under första halvleken, och EIF hade svårt att kontrollerat öppna spelet från backlinjen uppåt.

Inters andra mål kom i slutet av första halvleken på en sidofrispark, och 0-2 var också läget vid pausen.

Andra halvleken började likt den första, fast EIF hade mera boll och hjälp av att ha vinden i ryggen.

Men man lyckades inte komma till några riktigt farliga lägen. Närmast kom Sami Talsi, som var snabbt framme på en slarvig bakåtpassning från Inter-försvaret, men lobben över målvakten gick på utsidan av stolpen.

Inter ökade ledningen

Efter 60 minuter spelat fick Inters Otto Näsi sin andra varning efter en vådlig tackling mot EIFs målvakt och blev utvisad. Detta betydde 20 minuters spel med en man mera för EIF.

Trots detta ändrade matchbilden inte nämnvärt, och Inters försvar höll sej kompakt.

Det var istället Inter som utökade ledningen med 10 minuter kvar av matchen, när EIF inte lyckades rensa en lös boll efter en hörna, utan Inter knoppade den i mål från nära avstånd.

Mot slutet av matchen hettade känslorna till en del, och domaren hade fullt arbete med att hålla matchen under kontroll.

En svidande förlust

0-3 blev också slutsiffrorna, vilket tyvärr beskriver matchbilden där Inter hade mera struktur i spelet och flera lägen.

- En förlust som svider, kommenterar lagets tränare Robert Wahlstedt.

- Vi borde definitivt kunnat utnyttja vårt numerära överläge bättre i andra halvleken. Och snopet att alla tre målen kom onödigt enkelt, när vi dessutom inte lyckades utnyttja våra egna lägen till mål.

August Björklund gjorde en bra match som högerback, och hade många hårda duster med Inters snabba och skickliga ytter Exauce Madingu.

Agge utgick som vinnare ur den kampen, och Exauce kom inte till några farliga lägen. Även Robert Bäckman arbetade bra på mittfältet.

Tufft veckoslut väntar

EIF ligger nu mitt i tabellen i division 1 med 6 poäng på 4 matcher. Redan på söndag kväll har EIF nästa match och möter KaaPo i St Karins.

Det är ett verkligen tufft veckoslut för EIF B17, med fyra matcher i tre olika serier. B17 division 2 möter LoPa på fredag kväll hemma och dessutom har EIF Akademin match samma kväll.

En handfull spelare från B17 spelar också med Akademin, så det har varit en utmaning för tränarna att få spelarna att räcka till.

Text: Joni Estlander, hjälptränare

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.