Hoppa till huvudinnehåll

Winnipeg till konferensfinal – darrig Rinne utbytt i första perioden: "Jag svek laget"

Jag känner mig väldigt skyldig till att säsongen tog slut nu, säger Pekka Rinne efter den sjunde matchen mot Winnipeg där han byttes ut efter drygt tio minuter. För Nashville väntar nu sommarlov medan Winnipeg fortsätter kämpa om bucklan.

Nashville vann årets grundserie i NHL men i slutspelet tog det slut redan i den andra omgången. Grundserietvåan Winnipeg var starkare i den sjunde och avgörande matchen och vann med 5–1.

Det betyder att Winnipeg kommer att spela i konferensfinal för första gången i klubbens historia. Där väntar årets succélag Vegas Golden Knights.

– Vi kände oss starka och självsäkra i matchen. Vi njöt av att spela. Jag ser fram emot att möta Vegas i nästa omgång, säger Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck som räddade 36 skott i den sjunde matchen.

Winnipegspelarna jublar på isen
Winnipeg är klart för konferensfinal. Winnipegspelarna jublar på isen Bild: AFP / Lehtikuva ishockey,NHL,Winnipeg Jets

Rinne utbytt igen

Nashvilles målvakt Pekka Rinne har varit väldigt ojämn i serien mot Winnipeg och i den sjunde matchen hade han ingen bra dag. Rinne släppte in två puckar på två minuter i mitten av den första perioden.

Först var det backen Tyler Myers som prickade in 1–0 från nollvinkel och två minuter senare sopade Paul Stastny in 2–0 och även den här gången kom målet från väldigt snäv vinkel.

Efter Winnipegs andra mål tog Rinnes match slut. Han lämnade isen med endast fem räddningar på sitt konto och gav för tredje gången i matchserien över till Juuse Saros.

– Jag känner mig väldigt skyldig till att säsongen tog slut nu. Det var den viktigaste matchen den här säsongen och jag svek laget. Det är tufft.

– Jag kan inte förklara varför det gick så här, jag kände mig bra och har inga skador, säger Rinne till Sportsnet efter matchen.

Sista fullträffen i tom bur

P.K. Subban såg till att Nashville fick kontakt med sitt mål i powerplay i slutet av den första perioden men Winnipeg gick upp i en ny tvåmålsledning i slutet av den andra då Mark Scheifele dunkade in 3–1 bakom Saros.

I mitten av den sista perioden gjorde sedan Paul Statsny 4–1 och i slutminuterna fastställde Scheifele slutresultatet till 5–1 i tom bur.

– Vi spelade fyra matcher på bortaplan och förlorade aldrig under ordinarie speltid mot det bästa laget i grundserien. Jag är imponerad, säger Winnipegs tränare Paul Maurice efter matchen.

Konferensfinalerna mellan Winnipeg och Vegas börjar under natten till söndag.

Bildkälla: Viasat

Resultat:

Nashville – Winnipeg 1–5
NSH: Rinne 5/7 (utbytt efter 10.31)
NSH: Saros 14/16
WPG: Laine 0+1, +2, 13:53
WPG: Armia 0+0, +/-0, 13:20

Winnipeg vidare efter 4–3 i matcher.